Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι μετανάστες και ένα περιστατικό φυματίωσης

Οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι μετανάστες και ένα περιστατικό φυματίωσης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αφού ενημερώθηκε για την εμφάνιση κρούσματος φυματίωσης σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, επικοινώνησε με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και το Αντιφυματικό Κέντρο.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν εγγράφως από την παιδίατρο του παιδικού σταθμού όλοι οι γονείς, προγραμματίστηκε ο έλεγχος mantoux σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού και βρέθηκαν θετικά πέντε παιδιά.
Κάπου εδώ ξεκινάει όμως μια ιστορία τρέλας με τη συμμετοχή θεσμικών φορέων της πόλης και ανεκδιήγητων δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ. Αντιδήμαρχοι, στελέχη του δήμου και του ΚΕΛΠΝΟ, αγανακτισμένοι γονείς και λοιποί ενδιαφερόμενοι, αφού κάνουν λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και για παιχνίδια με παιδικές ζωές, βρίσκουν τους υπαίτιους της κατάστασης. Τους μετανάστες και τους δημοσίους υπαλλήλους. Οριακά δεν αποδόθηκαν ευθύνες και στο ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό, για να ολοκληρωθεί το παζλ.
Πρώτος στόχος φυσικά οι μετανάστες που από επίσημα χείλη ακούσανε –από την αρμόδια αντιδήμαρχο– ότι έχουν «μεταφέρει ασθένειες που έχουμε χρόνια να δούμε» και άρα η λαθρομετανάστευση έχει μερίδιο ευθύνης στο περιστατικό.
Φυσικά οι τοπικοί δημοσιογράφοι προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και έθεσαν το ζήτημα του προληπτικού ελέγχου σε παιδιά μεταναστών, προκειμένου να εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία.
Δεύτερος στόχος φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν προσέχουν αρκούντως τα παιδιά μας. Και εδώ προσπαθούσαν οι άνθρωποι να εξηγήσουν ότι δεν ευθύνονται, αλλά είχαν καταχωρηθεί ήδη στους ενόχους.
Όπως ανέφερε μάλιστα σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Νηπιαγωγών και Βρεφοκόμων Δήμου Θεσσαλονίκης, που δέχτηκε σφοδρή επίθεση για το περιστατικό, «μας δημιουργήθηκαν όπως είναι φυσικό, πολλά ερωτηματικά σχετικά με το πλήθος δημοσιευμάτων, όταν μάλιστα έχουν ακολουθηθεί με ευλάβεια οι οδηγίες που δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ΚΕΛΠΝΟ) και αφορούσαν τόσο στην εξέταση όσο και στην αντιμετώπιση των τυχόντων θετικών mantoux», ενώ υπενθυμίζει ότι οι αιτήσεις οικογενειών στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και προειδοποιεί για προβλήματα που θα προκύψουν λόγω των αυξημένων αναγκών.
Το Σεπτέμβρη οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν και τα προβλήματα θα είναι τέτοια που με τρομερή δυσκολία θα υπολειτουργούν. Μειωμένη χρηματοδότηση, μειωμένο προσωπικό, αυξημένος αριθμός παιδιών. Οι μετανάστες θα είναι πάλι ένοχοι γιατί έστειλαν τα παιδιά τους σχολείο, οι υπάλληλοι του δήμου τεμπέληδες θα είναι γιατί δεν φέρνουν βόλτα εκατοντάδες παιδιά με ευκολία. Οι υπόλοιποι θα είναι απλά απόντες.

 

Λ.Α.

Σχόλια

Exit mobile version