Αρχική πολιτική Οι κάτοικοι της Περιβόλας νίκησαν… την κεραία

Οι κάτοικοι της Περιβόλας νίκησαν… την κεραία

Έπειτα από έντονες κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής Περιβόλας Πατρών, οι οποίοι ανάγκασαν ακόμα και τη διοίκηση της Carrefour-Μαρινόπουλος να αποστείλει εξώδικο στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας, η Vodafone κατέβασε τελικά την Παρασκευή, 8 Μάρτη 2013, την επικίνδυνη κεραία της από το κατάστημα. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη κεραία κινητής τηλεφωνίας, μετά από εκείνη στο Γήπεδο του Απόλλωνα, που κατεβαίνει σε χρόνο-ρεκόρ στην περιοχή.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι απόδειξη ότι οι δυνάμεις της κοινωνίας μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην ασύδοτη επιχειρηματικότητα και να αναγκάσουν τις εταιρίες να σταματήσουν τον ανελέητο πόλεμο κατά των κοινωνικών κατακτήσεων αλλά και της ποιότητας ζωής και υγείας των πολιτών, στο όνομα του κέρδους.
Τόσο στην Πάτρα όσο και στα πρόσφατα γεγονότα της Χαλκιδικής, αυτό που καταδεικνύεται είναι ότι ο αγώνας των κατοίκων είναι όχι μόνο δίκαιος, αλλά ότι μπορεί να γίνει και νικηφόρος. Καμία σκοπιμότητα στο όνομα της ανάπτυξης δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραβίαση στοιχειωδών συνθηκών ζωής. Η όποια ανάπτυξη πρέπει να αφορά τους ανθρώπους και όχι τα οικονομικά μεγέθη των εταιριών.

Γ.Λ.

Σχόλια

Exit mobile version