Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία

Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει αποκτήσει ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου, καθώς θα αποτελέσει το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Οι εκτιμήσεις συνδικαλιστών και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί δείχνει ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι ιδιαίτερα μαζική, με την πορεία της επετείου να μετατρέπεται σε μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση.
Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα κορυφωθεί την Πέμπτη το απόγευμα, με την κατάθεση στεφάνων και την πορεία. Το σχεδιασμό του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, θα έχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ, καθώς δεν αποκλείεται να επιλέξει να μην βρεθεί στο χώρο του Πολυτεχνείου, αλλά να καλέσει συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία της πόλης.
Συνδικάτα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι και ο σύλλογος εξορισθέντων-φυλακισθέντων καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση και πορεία στις 17:30, στο Πολυτεχνείο.
Διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου διοργανώνει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της απόφασης της τελευταίας Συνόδου Πρυτάνεων για την διεξαγωγή των «Ημερών του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου».
Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 21.00, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου η παράσταση Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά, που αποτελεί μία πολυφωνική εκδοχή της Μαρίας Νεφέλης, ενός από τα σημαντικότερα ποιητικά έργα του Ελύτη.
Ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, στις 12.00, θα γίνουν οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής, ενώ στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη επετειακή Σύγκλητος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με θέμα «Οικονομική κρίση και δημόσιο πανεπιστήμιο».
Στη συνέχεια (20.30), θα ακολουθήσει η συναυλία Μουσική πράξη για 6, με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Άννα Λινάρδου και τους Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά) και Θοδωρή Οικονόμου (πιάνο). Η είσοδος στη συναυλία και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.                                   Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version