Αρχική πολιτική Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού ετοιμάζονται…

Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού ετοιμάζονται…

Ασκήσεις αντιμετώπισης κοινωνικών εκρήξεων
Πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα οι ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού, έτσι ώστε να επέμβουν εφόσον οι κοινωνικές εκρήξεις λάβουν διαστάσεις, δημοσιοποιεί το Δίκτυο Αλληλεγγύης Στρατευμένων «Σπάρτακος».

Παράλληλα, ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος που πέρασε εν μέσω καλοκαιριού από το Θερινό Τμήμα της Βουλής, έχει άμεση σχέση με τις ασκήσεις που γίνονται στο Μεγάλο Πεύκο: «Γι’ αυτό, στο τέλος καλοκαιριού ψηφίστηκε στο Θερινό Τμήμα της Βουλής και όχι στην Ολομέλεια, η ακόμη μεγαλύτερη αντιδραστική μετάλλαξη του τρομονόμου, χαρακτηρίζοντας τρομοκρατία τη μαχητική πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Πλέον, τρομοκράτες θεωρούνται οι «κατηγορούμενοι που επιθυμούν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα ή έναν διεθνή οργανισμό, να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό ή να εξαναγκάσουν παρανόμως δημόσια αρχή ή έναν διεθνή οργανισμό σε πράξη ή παράλειψη». Δηλαδή, οι φορτηγατζήδες που αγωνίζονται για την ανατροπή του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου που τους καταστρέφει και φέρνει τις μεγάλες εταιρίες μεταφορών είναι τρομοκράτες.
Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού, οι ειδικές δυνάμεις στο Μεγάλο Πεύκο, εκπαιδεύονται στην ρίψη χημικών και δακρυγόνων, σε μάχες σώμα με σώμα, για να υπερασπίσουν την Ασφάλεια του Αστικού Καθεστώτος Εξουσίας. Ο φόβος γενικευμένων κοινωνικών εκρήξεων εντοπίζεται, χρονικά, στο διάστημα 11 Νοεμβρίου έως τα Χριστούγεννα και συνδέεται με την κατάθεση του προϋπολογισμού, που θα περιλαμβάνει νέα σκληρά και εξοντωτικά αντεργατικά μέτρα. Τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και ΠΡΟ-ΠΟ, προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν κοινωνικά κινήματα, την οργή και την αγανάκτηση των οποίων δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν οι ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, και θα απαιτηθεί η συμβολή του στρατού για να τα καταστείλει».
Το Δίκτυο, υπενθυμίζει πως η μαζική άρνηση κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη του 2008 είναι ο οδηγός για αντίστοιχη άρνηση -μαζική και αποφασιστική- στο ενδεχόμενο κλήσης ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες και για το 2010.

 

Σχόλια

Exit mobile version