Αρχική κοινωνία Οι «γκοτζαμάνηδες» ρατσιστές της Κορίνθου

Οι «γκοτζαμάνηδες» ρατσιστές της Κορίνθου

Τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από επίθεση ομάδας τραμπούκων. Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Σκηνές μίσους και βίας έζησαν μετανάστες στην Κόρινθο, καθώς δέχτηκαν επίθεση από ομάδα τραμπούκων με αφορμή μία ληστεία που είχε σημειωθεί νωρίτερα στη λαϊκή αγορά της περιοχής.
Από τύχη και μόνο δεν υπήρξε νεκρός, αφού η αρχική συμπλοκή μετατράπηκε σε επίθεση με αυτοκίνητο(!) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τριών μεταναστών. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν οι περίπου 50 μετανάστες, που έχουν βρει καταφύγιο στα βαγόνια του παλιού ΟΣΕ, αντίκρισαν μια ομάδα Ελλήνων, η οποία έφτασε στο σημείο με δύο αυτοκίνητα, να εφορμά εναντίον τους και να τους χτυπά. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι υπόλοιποι βγήκαν από τα βαγόνια που μένουν για να τους βοηθήσουν. Οι επιτιθέμενοι, βλέποντας πως θα δεχόντουσαν απάντηση στην επίθεση που είχαν εξαπολύσει, πήραν το ένα αυτοκίνητο και αποχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους τον ένα από την ομάδα με το αυτοκίνητό του. Ο δράστης, περικυκλωμένος από τους μετανάστες, ξεκίνησε το αυτοκίνητό του, έστριψε το τιμόνι και πάτησε τον Said, έναν από τους μετανάστες που βρισκόταν δίπλα του. Κι αν η επίθεση του οδηγού μπορεί για κάποιους να τη θεωρηθεί ως «αυτοάμυνα» μπροστά στο περικυκλωμένο αυτοκίνητό του, η συνέχεια δείχνει πολύ διαφορετικά πράγματα.
Οι μετανάστες αντιδρούν μπροστά στον χτυπημένο από το αυτοκίνητο Said και πετούν κάποια ξύλα στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος, και ενώ έχει απομακρυνθεί πλέον, δηλαδή δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, σταματά απότομα και επιστρέφει με την όπισθεν με στόχο τους μετανάστες που έχουν μείνει πίσω του. Αναπτύσσοντας ταχύτητα κατευθύνεται προς την ομάδα των μεταναστών που είχε μείνει να τον παρακολουθεί. Ο αφηνιασμένος από μίσος οδηγός χτυπά ακόμη ένα μετανάστη με δύναμη. Πρόκειται για τον Nabi ο οποίος δυστυχώς δεν πρόλαβε να προφυλαχτεί. Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που τον πέταξε κυριολεκτικά στον αέρα προτού προσγειωθεί με δύναμη στο έδαφος.  Συνολικά τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν, με τον Nabi να είναι σοβαρότερα από όλους. Ο 35χρονος Αλγερινός νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι και κατάγματα στα πλευρά. Ο Said, το πρώτο θύμα του οδηγού-δολοφόνου τραυματίστηκε στο πόδι και πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα, ενώ πολύ ελαφρότερα χτυπημένος είναι ο μετανάστης που δέχτηκε την αρχική επίθεση των τραμπούκων.

«Παρέσυραν μερικούς μετανάστες»
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μετανάστες δέχονται επίθεση από «αγνώστους» στην Κόρινθο. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι στους φωτορεπόρτερ που συμπτωματικά βρέθηκαν την ίδια μέρα στην περιοχή, οι επιθέσεις που δέχονται με κάθε τρόπο είναι σχεδόν καθημερινές. Όχι μόνο κανείς δεν τους προστατεύει αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και την αστυνομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μετανάστες από την ΕΛ.ΑΣ. είναι και οι δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή σε τοπικά ΜΜΕ, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση, ο οποίος αναφέρει πως «στην προσπάθειά τους (τα άτομα που πήγαν εκεί για να ζητήσουν το λόγο) να διαφύγουν μπήκαν στο αυτοκίνητο και παρέσυραν μερικούς μετανάστες»… Λες και παρέσυραν κιβώτια που βρέθηκαν στο δρόμο τους.
Την ημέρα της επίθεσης η αστυνομία δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη. Ο αστυνομικός διευθυντής, ενώ είναι ξεκάθαρο πως γνωρίζει τόσο για την περίπτωση της επίθεσης όσο και λεπτομέρειες για την υπόθεση, δηλαδή πρόσωπα και γεγονότα, στέκεται στο ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να κάνουν καταγγελία, καθώς είναι παράνομοι. Η φρικτή πραγματικότητα για μία κοινωνία που ανέχεται τραμπούκους και εν δυνάμει δολοφόνους και μια αστυνομία που κρατά τα μάτια της κλειστά.

Πηγή: noticiasdesdegrecia.wordpress.com

 

Σχόλια

Exit mobile version