Αρχική πολιτική Οι ασφ-αλήτες

Οι ασφ-αλήτες

Η επιστράτευση ασφ-αλητών για την αντιμετώπιση κινητοποιήσεων εργαζομένων είναι το «καινούργιο» στην προσπάθεια του υπουργείου των ΜΑΤ να «προστατέψει τους πολίτες».

Λεφούσια από νέους ντυμένους με ρούχα παραλλαγής (να μοιάζουν με συνηθισμένους νέους, σαν αυτούς που διαδηλώνουν) γέμισαν τους δρόμους κοντά στην πορεία και επιδόθηκαν στο έργο τους: χτύπησαν, κυνήγησαν, συνέλαβαν, βανδάλισαν γύρω, κοντά, μαζί με τις αναγνωρίσιμες αστυνομικές δυνάμεις.
Ένας εσμός επαγγελματιών προβοκατόρων – που κανείς δεν ξέρει από ποιον παίρνουν εντολές, τι σχέδιο υπηρετούν, τι είδους εκπαίδευση έχουν, αν ανήκουν ή όχι στην αστυνομία, αν είναι ή όχι μαθητές της σχολής αστυνομίας ή οτιδήποτε άλλο, συγκροτούν ένα νέο παρακρατικό μηχανισμό αστυνόμευσης και επίθεσης ενάντια σε απεργούς, διαδηλωτές, νέους κ.λπ.
Αν κανείς διέτρεχε την Γ΄ Σεπτεμβρίου, περί τις 5.30 το απόγευμα της 15/12, θα εντυπωσιάζονταν από το γεγονός ότι από την Βερανζέρου μέχρι την Χαλκοκονδύλη ήταν συγκεντρωμένα εκατοντάδες νέα παιδαρέλια – ασφ-αλήτες. Η ίδια εικόνα σε κάθε γωνία μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας, όπου πλάι σε 5-6 μηχανές της αστυνομίας μαζευόταν ένα λεφούσι 30-40 νεαρών ασφ-αλητών. Όπως οι ΜΑΤατζήδες γύρω από την Βουλή είχαν εναποθέσει τις ασπίδες μαζί με τα κράνη στο έδαφος και παρέμεναν στον… ιερό τόπο για κάθε περίσταση, έτσι και τα καλόπαιδα οι ασφ-αλήτες ξεκουράζονταν μετά τις διεισδύσεις τους πέριξ της πορείας και τις καταδιώξεις νέων διαδηλωτών.
Ανήκουν στην ίδια γενιά, αλλά σε διαφορετικό στρατόπεδο: ρουφιάνοι, μπασκίνια, παρακρατικοί οι μεν, διαδηλωτές ζωντανοί, μια γενιά που δεν θέλει να χάσει το μέλλον της και να βουλιάξει ο τόπος, οι δε. Να αποκαλυφθούν με φωτογραφίες, με ονοματεπώνυμο παντού οι νέοι ασφ-αλήτες. Να μην μπορούν να λειτουργήσουν μεταμφιεσμένοι πουθενά. Να μην τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν σε προβοκάτσιες.
Κύριε Παπουτσή, πρώην πρόεδρε της ΕΦΕΕ και τώρα υπουργέ των ΜΑΤ, εσείς προΐσταστε των νέων ασφ-αλητών; Εσείς τους δίνετε διαταγές και προαγωγές; Εσείς τους θεωρείτε ανθό του έθνους; Ποιος είναι καλύτερος; Ο υπουργός προϊστάμενος με γραβάτα και λέγειν ή ο προβοκάτορας ασφ-αλήτης υφιστάμενός του;
Ρ.Ρ.

 

Σχόλια

Exit mobile version