Αρχική πολιτική «Οικογενειακή υπόθεση» του κ. Μαγκριώτη οι δρόμοι

«Οικογενειακή υπόθεση» του κ. Μαγκριώτη οι δρόμοι

Οι πολίτες χαρακτηρίζονται τσαμπατζήδες και η σύζυγος παίρνει τις… δουλειές.

Μαθήματα νεποτισμού παραδίδει ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, σε μια ιστορία που έχει ήδη αναστατώσει τον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες, αλλά οδηγεί και σε ευρύτερα συμπεράσματα για το «νόμιμον και ηθικόν», που και αυτή η κυβέρνηση φαίνεται να ενστερνίζεται. Την ώρα που το υπουργείο Υποδομών χαρακτήριζε «τσαμπατζήδες» τους πολίτες που δεν πλήρωναν τα παράνομα διόδια, ο υφυπουργός φρόντιζε να εξασφαλίσει ένα καλό εισόδημα για την οικογένειά του μέσω της εκμετάλλευσης αναψυκτηρίου στον δρόμο εξόδου από τη χώρα και συγκεκριμένα στο Τελωνείο Προμαχώνα.

Κρατική περιουσία στη σύζυγο
Σύμφωνα με αποκαλύψεις που έγιναν από Μέσα Ενημέρωσης, στη Βόρεια Ελλάδα, η σύζυγός του κ. Μαγκριώτη αλλά και ακόμα ένα μέλος της οικογένειάς της, ανέλαβαν τον Μάρτιο του 2011 τη λειτουργία του αναψυκτηρίου στο Τελωνείο Προμαχώνα, καθώς συμμετείχαν στο σχετικό διαγωνισμό. Η συμμετοχή της συζύγου του υφυπουργού στο διαγωνισμό δεν είναι παράνομη, ωστόσο, εγείρει ηθικά ερωτήματα καθώς πρόκειται για διαγωνισμό σχετικά με την εκμετάλλευση κρατικής περιουσίας και μάλιστα επί οδικού άξονα. Τελικά ο διαγωνισμός κατακυρώνεται στη σύζυγο του υφυπουργού που είναι αρμόδιος για τους οδικούς άξονες και μάλιστα, όλως τυχαίως, στον τόπο της καταγωγής του. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η απάντηση της ίδιας της συζύγου του υφυπουργού, προς το site newpost.gr, η οποία ισχυρίζεται πως ο υφυπουργός ούτε καν γνώριζε πως η ίδια επρόκειτο να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Τυπική διαδρομή… ΠΑΣΟΚ
Σε κάθε περίπτωση, ο υφυπουργός υποδομών φαίνεται να ακολουθεί το γνωστό δρόμο των μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ ως προς τη διγλωσσία, την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων εις βάρος των πολιτών και κατόπιν των οσμής σκανδάλου που, όμως, είναι καλυμμένη με… αποσμητικό νομιμότητας.
Όντας στην αντιπολίτευση ο κ. Μαγκριώτης διετέλεσε πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα και όπως ο ίδιος διατείνεται στο βιογραφικό του «είχε την ευκαιρία να γυρίσει τουλάχιστον δύο φορές όλες τις περιφέρειες και όλους τους νομούς της χώρας».
Στις βόλτες του αυτές κατακεραύνωνε την τότε κυβέρνηση για τις «άδικες» συμβάσεις με τις εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων, ενώ ειδικά για τα διόδια έλεγε πως η Ν.Δ. ξαναχρεώνει στους πολίτες τα έργα που έχουν ήδη πληρώσει.
Στη συνέχεια, από τον Οκτώβριο του 2009, αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ τα ηνία της χώρας και εκείνος στο αντίστοιχο υπουργείο ακολουθεί την ίδια πολιτική με τους προκατόχους του, κατηγορώντας τους «τσαμπατζήδες» που αντιδρούν. Και σήμερα γίνεται γνωστή η -κατά τ’ άλλα νόμιμη- συμμετοχή της συζύγου του σε διαγωνισμό με αντικείμενο που «ακουμπά» και τις δικές του αρμοδιότητες.

Το κέρδος
Ο σχετικός διαγωνισμός έγινε δύο φορές. Στην πρώτη (Ιανουάριος 2010) ζητήθηκε από το κράτος ως τίμημα για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου το ποσό τον 50.000 ευρώ, αλλά ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.
Τον Μάρτιο του 2011 ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε και τελικά κατακυρώθηκε σε κοινοπραξία τεσσάρων φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του υφυπουργού, έναντι μηνιαίου τιμήματος 7.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Σέρρες, τα κέρδη του αναψυκτηρίου είναι πολλαπλάσια του ποσού αυτού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Σήμερα η κ. Φωτεινή Αραμπατζή, μέλος οικογένειας εκδοτών τοπικών εφημερίδων στις Σέρρες, απαντά αφενός πως ο σύζυγός της δεν γνώριζε για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, αφετέρου πως τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει στο έργο αφού με μια πιο ενδελεχή μελέτη είδε πως η επένδυση είναι ασύμφορη.
Την ίδια ώρα οι πολίτες συνεχίζουν τη άνιση μάχη κατά των διοδίων, βλέποντας τα δικά τους χρήματα να βγαίνουν ξανά και ξανά από την τσέπη για την κατασκευή των δημοσίων έργων, τα οποία κάποιοι άλλοι μονίμως θα εκμεταλλεύονται.
Παράλληλα, την Πέμπτη (14/7) ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωνε στη Βουλή πως τελικά ναυάγησε η συμφωνία για μείωση τις τιμής στα διόδια, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις τράπεζες που δεν βοηθούν τους εργολάβους με νέες χρηματοδοτήσεις…

Μάριος Διονέλλης

 

Σχόλια

Exit mobile version