Αρχική κοινωνία Ξύλο σε μάρτυρα δολοφονίας Κούρδου μετανάστη

Ξύλο σε μάρτυρα δολοφονίας Κούρδου μετανάστη

Τη γνώριμη τακτική της αστυνομίας γνώρισε ο Ahmed Salin

Με πολύ ξύλο «φιλοδώρησαν» οι αστυνομικές Αρχές της Κρήτης έναν 33χρονο Κούρδο, ο οποίος ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει την «ατυχία» να είναι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας κατά λιμενικών υπαλλήλων που το 2009 ξυλοκόπησαν, μέχρι θανάτου, συμπατριώτη του στην Ηγουμενίτσα.
Όπως λέει στον Δρόμο ο Ahmed Salin, στις 3 Απριλίου του 2009 συνελήφθη μαζί άλλους δύο Κούρδους και έναν Αφγανό από λιμενικούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, χωρίς τότε κανένας τους να διαθέτει νόμιμα έγγραφα. Όπως καταγγέλλει, τη σύλληψή τους ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός από τους τέσσερις λιμενικούς, με αποτέλεσμα ένας από τους Κούρδους να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και τελικά να χάσει τη ζωή του.
Ο Ahmed Salin έδωσε τότε κατάθεση μαζί με τους άλλους δύο επιζώντες και αναγνώρισε στα πρόσωπα των λιμενικών τους τέσσερις δράστες της δολοφονίας. Το δικαστήριο προσδιορίστηκε για τις 16 Δεκεμβρίου 2011 και το τελευταίο διάστημα ο Ahmed βρέθηκε στην Κρήτη ως εργάτης στο μάζεμα ελιών. Εν τω μεταξύ έχει αποκτήσει πράσινη κάρτα και επομένως διαμένει νόμιμα στη χώρα μας.
Το περασμένο Σάββατο ο Ahmed Salin βρέθηκε στον Πύργο Μονοφατσίου και υπέστη και πάλι ξυλοδαρμό, αυτή τη φορά από άντρες της αστυνομίας οι οποίοι κλήθηκαν στο σημείο από γείτονες που παραπονέθηκαν για διαπληκτισμούς μεταξύ μεταναστών. Όπως λέει ο Ahmed, οι αστυνομικοί είδαν από τα χαρτιά του ότι είναι μάρτυρας κατηγορίας και αυτό έπαιξε ρόλο στη συμπεριφορά τους απέναντί του.
Τόσο ο ίδιος όσο και ακόμα δύο μετανάστες κατέληξαν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Όπως αναφέρει ο Ahmed, οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν ούτε το επίσημο έγγραφο που διαθέτει από το νοσοκομείο Σωτηρία και πιστοποιεί το πολύ σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, καθώς στο παρελθόν έχει υποστεί πνευμονεκτομή.
Παρ’ όλα αυτά, πριν από τη δίκη ο ίδιος δήλωνε αποφασισμένος να καταθέσει ώστε να πέσει φως στην υπόθεση της δολοφονίας του ομοεθνή του, καθώς πλέον είναι ο μόνος μάρτυρας μετά την «εξαφάνιση» των άλλων δύο μεταναστών που είδαν το περιστατικό του 2009.
Μ.Δ.

 

Σχόλια

Exit mobile version