Αρχική κοινωνία Ξύλο για μια ταυτότητα

Ξύλο για μια ταυτότητα

Ο Παναγιώτης Κετίκης φορούσε πράσινα παπούτσια. Ο Αυγουστίνος Δημητρίου σκόνταψε στη ζαρντινιέρα. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έκανε το λάθος να βρεθεί στη Πανεπιστημίου. Ο Μάριος Ζέρβας τόλμησε να έχει ράστα μαλλιά. Ο Γιώργος Μ. διαδήλωνε. Ο Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος επέστρεφε σπίτι του στο Παγκράτι με δύο ταυτότητες. Και ο νεαρός φοιτητής από τη Τρίπολη επέστρεφε κι αυτός σπίτι του αλλά χωρίς ταυτότητα… Αμέλεια ασυγχώρητη για τη σημερινή δημοκρατία μας. Τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο μάτι και με μώλωπες στο κορμί.

Ο πόλεμος εναντίον του «εσωτερικού εχθρού» και το κυνήγι μαγισσών από τη σημερινή κυβέρνηση, με στόχο τη νεολαία, αυξάνεται. Το νέο περιστατικό βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας, αυτή τη φορά διαδραματίστηκε μακριά από την πρωτεύουσα, στην Τρίπολη την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου. Ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσία καταδιώκει με το προσωπικό του αυτοκίνητο 3 φίλους φοιτητές, τους οποίους σταματά για εξακρίβωση στοιχείων.
Χωρίς να τους επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα ζητά να ελέγξει τις δικές τους και όταν αντιλαμβάνεται πως ένας εξ αυτών δεν την έχει μαζί του, τον καλεί στο πολιτικό του αυτοκίνητο για να τον οδηγήσει στο τμήμα. Η άρνηση του φοιτητή, κινεί τον αστυνομικό να καλέσει ενισχύσεις, γεγονός που σε λίγη ώρα μεταφράζεται σε 4 περιπολικά και 12 αστυνομικούς, κάποιοι από αυτούς με καλυμμένα τα πρόσωπα!
Με την άσκηση βίας και χειροπέδες, ο νεαρός ξυλοκοπείται τόσο κατά τη σύλληψή του όσο και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο αστυνομικό όχημα. Ο «εγκληματίας» φοιτητής μετά και την παραμονή του στο τμήμα μέχρι το επόμενο πρωί, οδηγείται στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για 4 ημέρες.
Για το νέο θύμα της αστυνομικής βίας, ερώτηση στη βουλή έχει καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος, αναζητώντας απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό. Παράλληλα ο κ. Μουλόπουλος επισημαίνει «τη σπουδή του Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου να καλύψει με δηλώσεις του τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό αστυνομικούς γεγονός που έχει ως μόνο αποτέλεσμα να προκαταβάλλει τη μετέπειτα έρευνα του περιστατικού».
Λ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version