Αρχική πολιτική Ξεπέρασε κάθε όριο ο προκλητικά αμειβόμενος Προβόπουλος

Ξεπέρασε κάθε όριο ο προκλητικά αμειβόμενος Προβόπουλος

Ασυδοσία έχει πλέον καταλάβει τους διάφορους διαχειριστές του συστήματος που έχουν το θράσος να προτείνουν συνεχώς και πιο σκληρά μέτρα. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, παχυλά μισθοδοτούμενος ο ίδιος, ζητά τη λήψη μέτρων για τα οποία κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεται και μόνο που τα εκστομίζει.

Μεταξύ άλλων, ζητά διαρκή μείωση των δημόσιων υπαλλήλων, σταμάτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών, κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων στις Δημόσιες Συγκοινωνίες, συρρίκνωση της Δημόσιας Τηλεόρασης. Έφθασε να ζητήσει μέχρι και κατάργηση της μεταφοράς των μαθητών στις απομακρυσμένες περιοχές καθώς και αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ.
Να θυμίσουμε ότι ο κύριος Προβόπουλος, που προτείνει όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει «βασική» ετήσια αμοιβή 320.000 ευρώ, συν οι δωρεάν πιστωτικές κάρτες, το ύψος των οποίων δεν είναι γνωστό, όπως δεν είναι γνωστά και τα μπόνους που εισπράττει και τα οποία ενδέχεται ακόμη και να πολλαπλασιάζουν τη βασική αμοιβή. Κι όμως, έχει το θράσος να ζητά περικοπές στα ΚΑΠΗ. Αλλά και αυτό ακόμη ωχριά μπροστά στις τεράστιες ευθύνες που ο ίδιος έχει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Έχει ή δεν έχει ευθύνες για το ότι ποτέ πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 δεν δημοσιοποίησε τον εκτροχιασμό του ελλείμματος; Υπήρξε ή όχι συνομωσία Καραμανλή, Παπανδρέου και Προβόπουλου, ώστε να δημοσιοποιηθούν τα μαντάτα αμέσως μετά τις εκλογές και να παρθούν τα σκληρά μέτρα χωρίς να πει ο λαός τη γνώμη του, χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση;
Και το πιο σημαντικό: Έχει ή όχι ευθύνες για το ότι συνειδητά και σκόπιμα αύξησε το χρόνο εκκαθάρισης των συναλλαγών στα κρατικά ομόλογα κατά δέκα ολόκληρες μέρες, αφήνοντας έτσι την υποτιμητική κερδοσκοπία να οργιάσει και να εμφανιστεί η προσφυγή στην τρόικα ως μονόδρομος; Αν δεν είχε κάνει αυτήν την κομπίνα, προφανώς σε συνεννόηση με τα ληστρικά funds και τις τράπεζες, τότε θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλες λύσεις. Μια κομπίνα που αλυσόδεσε τη χώρα και την κοινωνία στην τρόικα, αλλά και απέφερε μερικά ακόμη δισ. ευρώ στα ταμεία των διεθνών και ντόπιων ληστών.
Ο (και «καθηγητής των Οικονομικών») διοικητής της ΤτΕ είναι αναμφισβήτητα ο άνθρωπος τους. Γι’ αυτό και δίπλα στα πρωτοφανή που ζήτησε ήρθε να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να μπουν νέοι φόροι στις επιχειρήσεις»! Το απόγειο της αποθράσυνσης.
Ο λαός πλέον αηδιάζει με τους λογής καλοπληρωμένους Προβόπουλους, που διοίκησαν και διοικούν μια σειρά δημόσιων οργανισμών και το μόνο που προσέφεραν ήταν υπηρεσίες στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο. Το λιγότερο που απαιτείται είναι να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα τους, να σταματήσει η ασυλία που τους παρέχει απλόχερα το πολιτικό σύστημα. Το ουσιαστικότερο είναι η απόλυσή τους (και… χωρίς αποζημίωση) μαζί με όλο το νεοφιλελεύθερο πολιτικό και οικονομικό προσωπικό.                        Χ. Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version