Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Ξεκίνησε απεργία πείνας η Unsal Gulaferit

Ξεκίνησε απεργία πείνας η Unsal Gulaferit

Απεργία πείνας μέσα στις Φυλακές Διαβατών ξεκίνησε η Τουρκάλα συνδικαλίστρια Unsal Gulaferit, με αίτημα τη μη έκδοσή της στη Γερμανία. Να θυμίσουμε πως η Unsal Gulaferit συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Ιουλίου 2011. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έφθασε σε αυτήν μετά την αξιοποίηση «πληροφοριών» ότι είχε μετατρέψει το σπίτι όπου διέμενε σε γιάφκα όπλων. Στην έρευνα που ακολούθησε δεν βρέθηκε τίποτε. Σχηματίστηκε εναντίον της δικογραφία για παράνομη είσοδο και κατοχή πλαστών εγγράφων, ενώ έμαθε για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή της ότι οι γερμανικές Αρχές είχαν εκδώσει εναντίον της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Στις 9 Αυγούστου 2011 (και ενώ είχε αθωωθεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την παράνομη είσοδο και την κατοχή πλαστών εγγράφων) το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) την έκδοσή της στη Γερμανία. Η Unsal Gulaferit είναι γνωστή στην Τουρκία για την πολιτική και συνδικαλιστική της δράση. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνδικάτου BESMEN στην Άγκυρα (Συνδικάτο Δημοσίων Υπαλλήλων) του οποίου υπήρξε και πρόεδρος. Για τη δράση της αυτή φυλακίστηκε μαζί με τον σύζυγό της (δημοσιογράφο) από το Σεπτέμβριο του 1995 μέχρι το Γενάρη του 1997. Το 1996, στη φυλακή της Άγκυρας συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου των Τούρκων πολιτικών κρατουμένων. Μετά την αποφυλάκισή της συμμετείχε και πάλι ενεργά στους αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων. Το 1999 πήγε στη Γερμανία, ζήτησε πολιτικό άσυλο από το οποίο παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2001 και επέστρεψε στην Τουρκία. Ο σύζυγός της φυλακίστηκε και πάλι από το 2000 μέχρι το 2008, ενώ οδηγήθηκε, εκ νέου, στη φυλακή το Δεκέμβριο του 2010. Οι τουρκικές Αρχές ασφάλειας την αναζητούν ξανά. Αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου γιατί κινδύνευε η ζωή της.
Με βάση τα εντάλματα σύλληψης των γερμανικών αρχών τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι η πώληση περιοδικών, η συμμετοχή της σε καμπάνιες για φυλακισμένους, η συγκέντρωση χρημάτων για την υπεράσπισή τους!
«Η Γερμανία διώκει την Unsal για τις ιδέες της και τους αγώνες που δίνει για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η έκδοσή της αποτελεί το μέσο για την παράδοση στις τουρκικές αρχές, όπου η τύχη της είναι προδιαγεγραμμένη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

 

Σχόλια

Exit mobile version