Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Ξεκίνησαν οι συλλήψεις στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις στο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Σήμερα, Σάββατο 7/4, εκδήλωση συντονισμού στο 1o Δημοτικό Σχολείο

Έπειτα από μια εβδομάδα τρομοκρατίας των κατοίκων που αντιδρούν στην κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας, την Παρασκευή το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην αναίτια σύλληψη δύο πολιτών, που βρίσκονταν στον υπό κατασκευή χώρο του σταθμού μεταφόρτωσης.
Οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες είχαν «βάρδια» στο φυλάκιο των κατοίκων, όταν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία σύνδεση με την έναρξη των εργασιών αστυνομικοί τους συνέλαβαν με αυτόφωρη διαδικασία. Άμεσα κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Α.Τ. Πολίχνης και στη συνέχεια στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου και μεταφέρθηκαν.
Οι δύο κατηγορούμενοι για παράνομη βία, ζήτησαν αναβολή και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την 1η Οκτώβρη.
Της σύλληψης των δύο πολιτών είχε προηγηθεί σειρά τηλεφωνημάτων από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε κατοίκους της περιοχής, με τα οποία αστυνομικοί τούς ζητούσαν να περάσουν από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους για μια «φιλική» ανάκριση.
Μεταξύ των πολιτών που δέχτηκαν το τηλεφώνημα ήταν και ο γραμματέας του Συνασπισμού Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του. Όπως δηλώνει ο ίδιος στον Δρόμο «πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια που στόχο έχει να κάμψει τις αντιστάσεις των πολιτών» και συνεχίζει λέγοντας ότι «εμείς είχαμε προετοιμάσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά μας πρόλαβαν οι συλλήψεις και τελικά βρεθήκαμε να απαιτούμε την απελευθέρωση των δύο μελών της επιτροπής κατοίκων».
Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, παρά την καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας. Μάλιστα ετοιμάζουν σειρά εκδηλώσεων την επόμενη εβδομάδα, ενώ δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την κατασκευή του σταθμού μεταφόρτωσης.
Η αρχή των εκδηλώσεων γίνεται σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 7/4, με τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης συντονισμού και τη συμμετοχή φορέων και επιτροπών αγώνων και από άλλες περιοχές. Πιο συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη των επιτροπών ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα, κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην κατασκευή των μεταλλείων χρυσού, αλλά και πολίτες περιοχών με ανάλογα ανοιχτά ζητήματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, στις 19:00.
Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version