Αρχική κοινωνία Ξαναχτύπησε η συμμορία του Νέου Κόσμου

Ξαναχτύπησε η συμμορία του Νέου Κόσμου

Στο νοσοκομείο Πακιστανός μετανάστης από επίθεση 15 φασιστών

Του Μάριου Διονέλλη

Για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των φασιστοειδών του Νέου Κόσμου μπήκε ένας μετανάστης. Αυτή τη φορά με ένα άνανδρο χτύπημα από 15 άτομα με κράνη και κουκούλες εναντίον ενός δυστυχή εργαζόμενου που έτυχε να βρεθεί στο δρόμο τους. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα, 3 Μάιου, σε δρόμο πίσω από το ξενοδοχείο Intercontinental, στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Οι 15 κρανοφόροι φώναζαν συνθήματα κατά των ξένων ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων, γύριζαν για αρκετή ώρα στην περιοχή αναζητώντας προφανώς τη… λεία τους. Όταν ένας Πακιστανός εργάτης πέρασε από την περιοχή του επιτέθηκαν με ξύλα και ρόπαλα και τον χτύπησαν αλύπητα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι κάτοικοι της περιοχής, που αντιλήφθηκαν το περιστατικό κάλεσαν την αστυνομία η οποία, ως συνήθως, έφτασε κατόπιν εορτής και δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία σύλληψη.

Αλληλεγγύη

από τους κατοίκους

Ο Θανάσης Κούρκουλας από την «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό» θυμίζει τις ρατσιστικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή και τονίζει ότι η Αντιρατσιστική Επιτροπή Ελλήνων και Μεταναστών Κατοίκων του Νέου Κόσμου, που έχει σχηματιστεί από τότε στέκεται δίπλα στους μετανάστες της περιοχής. Δηλώνει πως μέσα στην κρίση γίνεται προσπάθεια από κάποιους να πείσουν τους πολίτες ότι για όλα τα δεινά τους φταίνε οι μετανάστες, ενώ η επιτροπή σχεδιάζει νέες παρεμβάσεις στην περιοχή μεταφέροντας το μήνυμα ότι σε αυτή τη γειτονιά δεν χωράει ο ρατσισμός.

Μνήμες Νοεμβρίου

Στον Νέο Κόσμο ξύπνησαν μνήμες από το χειμερινό «προγκρόμ» εις βάρος των καταστημάτων των μεταναστών στην ίδια περιοχή. Στις 23 Νοεμβρίου και πάλι μια ομάδα φασιστών έκαναν επιδρομή εναντίον ομάδας μεταναστών, χτύπησαν πολλούς από αυτούς ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εναντίον δύο μίνι μάρκετ με αραβικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια έσπασαν. Επίθεση τότε είχαν δεχτεί και οι Σύριοι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών καθώς και άλλοι μετανάστες που έτυχε να βρίσκονται μέσα σ’ αυτά.

Η στάση της αστυνομίας ήταν και τότε προκλητική. Μετά την επίθεση που δέχτηκαν, οι μετανάστες καταδίωξαν την ομάδα των νεαρών και τους απέκλεισαν σε γειτονική πολυκατοικία. Τότε παρενέβη η αστυνομία η οποία συνέλαβε επτά Σύριους μετανάστες και κανέναν από τους επιτιθέμενους μετατρέποντας έτσι τα θύματα σε θύτες.

Τα περιστατικά αυτά ήταν η αφορμή να συσταθεί η Αντιρατσιστική Επιτροπή Ελλήνων και Μεταναστών Κατοίκων του Νέου Κόσμου, η οποία έχει πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων στην περιοχή με ανοιχτές συγκεντρώσεις αλλά και ενημερώσεις στη γειτονιά του Νέου Κόσμου για τα προβλήματα των μεταναστών και για τις άδικες, φασιστικού τύπου επιθέσεις εναντίον τους.

Σχόλια

Exit mobile version