Αρχική πολιτική Να τον χαίρεστε!

Να τον χαίρεστε!

Η παράταξη Καμίνη νομιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή.

Είναι γνωστός ο τρόπος που αντέδρασε ο «αδέκαστος» πρώην συνήγορος του πολίτη και νυν δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης όταν φούντωναν οι απειλές για κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου και σύλληψη των 250 απεργών πείνας μεταναστών και της επιτροπής αλληλεγγύης. «Ο Δήμος μας δεν θα υποδείξει στις πρυτανικές αρχές το πώς θα χειριστούν το θέμα του ασύλου, συντάσσεται πάντως υπέρ μίας μη βίαιης λύσης. Θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος για κάθε βοήθεια, δεν προτίθεται όμως να επωμισθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν», δήλωσε. Και συνέχισε δηλώνοντας ότι η κρίση έχει δημιουργηθεί επειδή κάποιοι αποφεύγουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Η παραχώρηση χώρου από το Δήμο, τόνισε, ισοδυναμεί με ανάληψη της ευθύνης κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ο Δήμος Αθηναίων.
Η πολιτική « Πόντιου Πιλάτου», βέβαια, δεν δικαιολογείται σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές. Την στιγμή, μάλιστα, που δεν βρήκε λέξη να πει για τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης διοίκησης Ν. Κακλαμάνη, όταν η δημοτική αστυνομία εξαπέ λυε ανθρωποκυνηγητό σε βάρος των μικρέμπορων μεταναστών και ενίοτε «πέταγε» από κανά μπαλκόνι όσους προσπαθούσαν να αποφύγουν τη σύλληψη. Δεν δικαιολογείται πολύ περισσότερο όταν τα σχέδια του υπουργεία Προστασίας του Πολίτη προβλέπουν νέες σκούπες και εκκαθάριση του ιστορικού κέντρου από τους «αόρατους» σύγχρονους κολασμένους του ιμπεριαλισμού.
Πρώτα και κύρια γιατί τώρα η κατάσταση στο κέντρο της πόλης εμπίπτει στις αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής. Κυρίως όμως, γιατί το πρόβλημα των μεταναστών υπάρχει, η λύση του δεν μπορεί να είναι αστυνομική και ανεξάρτητα από τον αν το «δημιούργησαν (όχι και τόσο) άλλοι», οι σημερινοί δεν μπορούν να βολεύονται κάνοντας την πάπια.
Εκείνο, όμως, που είναι λιγότερο γνωστό, αλλά όχι λιγότερο επώδυνο και αποκαλυπτικό, είναι ότι το «καμάρι» των… προοδευτικών δυνάμεων και χρυσή επιτυχία της Δημοκρατικής Αριστεράς του κ. Κουβέλη νομιμοποίησε με την ψήφο του τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό συμβούλιο.
Τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής προτάθηκε από την παράταξη Κακλαμάνη ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Στις μυστικές ψηφοφορίες που ακολούθησαν ο Μιχαλολιάκος πήρε 22 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία και τελικά εκλέχθηκε με την τρίτη ψηφοφορία και 18 ψήφους. Η αριθμητική δύναμη των δημοτικών παρατάξεων βεβαιώνει ότι η Χρυσή Αυγή στην δεύτερη ψηφοφορία πήρε τις 11 ψήφους της παράταξης Κακλαμάνη, την 1 ψήφο του Μιχαλιολάκου και 10 ψήφους από την παράταξη Καμίνη. Στην Τρίτη και τελική ψηφοφορία πήρε εκτός από τις ψήφους της παράταξης Κακλαμάνη 6 ψήφους από την παράταξη της διοίκησης.
Έτσι πανηγυρικά, η Χρυσή Αυγή εκλέχθηκε στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής που ανάμεσα στα άλλα έχει στην αρμοδιότητά της την αντιμετώπιση του «προβλήματος των μεταναστών».
Και όλα αυτά τα «θεσμικά» θα ήταν για γέλια αν έτσι δεν γινόταν ένα ακόμα βήμα για την νομιμοποίησης μιας συμμορίας που βαρύνεται για φόνους και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών. Οι πρακτικές αυτές, που προβάλλονται από κανάλια και μεγάλα ΜΜΕ σαν «λογική αντίδραση» των ημερών, δικαιώθηκαν σήμερα με την ψήφο αλλά και την σιωπή όλων των λογιών των υποστηριχτών Καμίνη.
Αναμένουμε, δυστυχώς, και τα χειρότερα…

Σπύρος Παναγιώτου

Σχόλια

Exit mobile version