Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Φυσάει Βοριάς: «Να σωθούμε σαν άνθρωποι, να σωθούμε σαν ομάδα»

Φυσάει Βοριάς: «Να σωθούμε σαν άνθρωποι, να σωθούμε σαν ομάδα»

Ο Σάββας Κοφίδης και μέλη της Αυτόνομης Θύρας 10 του Ηρακλή μιλούν στον Δρόμο

Συνθήματα κατά της κυβέρνησης, πανό με πολιτικό μήνυμα και διακοπές αγώνων από διαιτητές συνθέτουν το σκηνικό στα ελληνικά γήπεδα τον τελευταίο μήνα. Πιο έντονα από ποτέ όλο και πληθαίνουν οι φωνές κατά της κυβέρνησης από τις κερκίδες, με κάθε τρόπο, και αν κρίνουμε από το πώς αντιδρούν οι «αρμόδιοι» το γεγονός μάλλον ενοχλεί. Επικαλούμενοι οδηγία της ΟΥΕΦΑ διακόπτουν αγώνες, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που διμοιρίες ΜΑΤ περικυκλώνουν τις κερκίδες για να κατασχέσουν προληπτικά κάποιο πανό, με αποκορύφωμα την εισβολή και «κατάληψη» στον αγωνιστικό χώρο στο Καυτατζόγλειο, την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα του Ηρακλή, από τον κατοχικό στρατό!
«Τα πολιτικά μηνύματα (όχι τα υβριστικά), τα πανό και οι αντιδράσεις άρχισαν 100% δικαιολογημένα, η πολιτική κατάσταση (η ηθική κρίση τους που έφερε την οικονομική) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια» όπως λέει ο παλαίμαχος άσσος και προπονητής Σάββας Κωφίδης, ενώ συμπληρώνει «Ακόμη και εδώ δεν αφήνεται η ελευθερία της έκφρασης, είναι φασιστική αυτή η κατάσταση, είναι μία δικτατορία! Ζούμε σαν σκλάβοι στη χώρα μας! Θέλουν να καταστείλουν όποια φωνή αντιδρά, αλλά ο κόσμος έχει δίκαιο. Φυσικά έχει δίκαιο και γι’ αυτό αγανακτά! Όλοι αυτοί πρέπει να πάρουν το μήνυμα που στέλνει ο κόσμος και να σταματήσουν να καταστέλλουν βίαια κάθε αντίδραση».
Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλήσαμε με τους οπαδούς του Ηρακλή από την Αυτόνομη Θύρα 10 που τα τελευταία δύο χρόνια δίνουν μαζικά το παρόν σε κάθε διαδήλωση-απεργία και η κερκίδα τους δεν ξεχνάει ποτέ την κατάσταση που βιώνει η κοινωνία. «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο. Ανέκαθεν ήταν ένα μέσο που χρησιμοποιούταν για να βγάζουν χρήμα και να ελέγχουν καταστάσεις, χωρίς χώρο για τους απλούς ανθρώπους, εμάς τους οπαδούς. Αυτό το καλοκαίρι έδειξε το χειρότερό του πρόσωπο, και ειδικά απέναντι στον Ηρακλή, που στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε και οι λόγοι σίγουρα δεν είναι μόνο αθλητικοί. Ας μην λέμε μεγάλα λόγια, θα περιμένουμε και τις εξελίξεις» μάς λένε αρχικά για το πώς βιώνουν την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συνεχίζουν λέγοντας για τις πρωτοφανείς αντιδράσεις στα γήπεδα: «Όταν η δημοκρατία έχει αυτή τη μορφή, η χούντα είναι και έξω, είναι και μέσα στα γήπεδα. Ποτέ μα ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί τα κοινωνικά θέματα πρέπει να μείνουν μακριά από τα γήπεδα. Δεν το θέλουν και προσπαθούν να το πολεμήσουν. Εμείς σαν Α.Θ.10 και όλοι οι οπαδοί του Ηρακλή, πάνω από ταμπέλες, αναδεικνύουμε τα θέματα που μας ενώνουν, στα γήπεδα. Δεν έχουν δει τίποτα ακόμη, αυτή δεν είναι η έκρηξη είναι η αρχή. Υπάρχει μια δικτατορία. Ο κόσμος δεν μασάει από αλλαγές κυβερνήσεων! Ο κόσμος πλέον δεν αντιδρά για τον μισθό που του κόβεται, θέλει να αλλάξει όλο αυτό που ζει στο σύνολό του». Κλείνουν λέγοντας για την παρουσία των οπαδών του Ηρακλή σε κάθε διαδήλωση «Η ιστορική αυτή συγκυρία βρίσκει τον κόσμο του Ηρακλή στο δρόμο τα δύο τελευταία χρόνια αδιάκοπα και γι’ αυτό υπάρχει τόσο μεγάλη στοχοποίηση. Από τις 125 συλλήψεις μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχουν καταδικαστεί 102 και έχει αθωωθεί μόλις ένας! Δεν θα σταματήσουμε να είμαστε στους δρόμους.
Και η Αριστερά και τα συνδικάτα πρέπει να αναρωτηθούν. Να προβληματιστούν γιατί ο κόσμος κατέβηκε με την ομάδα και όχι με τα κόμματα, και στις κεντρικές διαδηλώσεις συγκροτούμε ένα απ’ τα μεγαλύτερα μπλοκ, όπως στη ΔΕΘ. Εμείς θα είμαστε εκεί σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, σε κάθε απεργία, σε κάθε διαδήλωση. Θα είμαστε εκεί γιατί πρέπει να σωθούμε σαν άνθρωποι αλλά και γιατί πρέπει να σωθούμε και σαν ομάδα!».

 

Σχόλια

Exit mobile version