Mε τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τους αγώνες του λαού.
Ο Δημήτρης Στρατούλης είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας.

Η τρόικα, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας με τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και το δεύτερο δρακόντειο Μνημόνιο ολοκλήρωσαν την οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή, που επέφερε το πρώτο Μνημόνιο. Εξαθλίωσαν οικονομικά το λαό με δραστικές περικοπές μισθών συντάξεων και κοινωνικών δαπανών και με φορομπηχτικές πολιτικές και χαράτσια. Οδήγησαν την ανεργία και τη φτώχεια σε ουράνια επίπεδα. Χρεοκόπησαν το λαό και ταπείνωσαν τη χώρα, μετατρέποντάς την σε προτεκτοράτο και αποικία της τρόικας.
Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ .έχουν συμφωνήσει με την τρόικα ότι, εάν με την ψήφο του λαού ξανασυγκυβερνήσουν, θα προωθήσουν νέο, ακόμα χειρότερο μνημόνιο τον Ιούνιο, που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα 16 δισ. ευρώ μειώνοντας πάλι μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις, διαλύοντας το κοινωνικό κράτος, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, αυξάνοντας την ανεργία και προωθώντας νέα φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού.
Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει με την ψήφο του στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ να ξανακυβερνήσουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι σαν να τους αθωώνει αναδρομικά για όσα ανθρωποκτόνα και καταστροφικά έκαναν σε βάρος του και σαν τους δίνει την έγκρισή του να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μνημόνια και να προωθήσουν ακόμα χειρότερα.  
Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν, εξαθλίωσαν και ταπείνωσαν την εργατική τάξη και το λαό. Δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν σήμερα την ψήφο του λαού για να τον σώσουν αυτοί οι ίδιοι που τον οδήγησαν στην καταστροφή.
Καλούμε το λαό να οδηγήσει με την ψήφο του σε συντριπτική ήττα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και των μνημονιακών πολιτικών κολαούζων τους για όσα καταστροφικά έκαναν και για όσα καταστροφικότερα ετοιμάζουν.
Αυτό όμως δεν φτάνει. Χρειάζεται επιπλέον ο λαός να αναδείξει πιο ενδυναμωμένο το ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πλαίσιο μιας ενισχυμένης Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει τις ενωτικές προσπάθειές του για τη συνεργασία όλων των δυνάμεών της και τους αγώνες του για τα λαϊκά προβλήματα και για την προοδευτική σοσιαλιστική προοπτική.
Η εκλογική συντριβή του μνημονιακού δικομματισμού, η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και κυρίως η συνεργασία τους είναι το αναγκαίο πολιτικό κλειδί για να ανοίξουμε την πόρτα για μία αριστερή κυβέρνηση, που με βάση το πρόγραμμά της, την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων και τη στήριξη του λαϊκού κινήματος θα προωθήσει:
• Την ακύρωση των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
• Την παύση αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
• Την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
• Τη φορολόγηση των πλουσίων, του πλούτου και της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία.
• Την αναπτυξιακή- παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αποκατάσταση και αύξηση μισθών και συντάξεων και προστασία του περιβάλλοντος.
• Τη διαγραφή ή το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών.
• Την αποκατάσταση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές του ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατεβαίνουν χωριστά στις εκλογές. Αντίπαλοί μας δεν είναι αυτές οι δυνάμεις αλλά οι εκπρόσωποι του μνημονιακού αστικού πολιτικού κατεστημένου. Προσπαθούμε να δώσουμε την προεκλογική μάχη με ομαλές πολιτικές σχέσεις και συνεννόηση μεταξύ των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για την αναγκαία κοινή δράση και συνεργασία τους μετά τις εκλογές που, εκ των πραγμάτων, θα την επιβάλει το λαϊκό κίνημα ως εναλλακτική λύση για την αναγέννηση του λαού και της χώρας.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!