Αρχική πολιτική αριστερά «Να ξαναμπούν στις τρύπες τους»

«Να ξαναμπούν στις τρύπες τους»

Για την εκλογή της Χρυσής Αυγής στο δήμο της Αθήνας.

Απάντηση στο εκλογικό αποτέλεσμα που απέσπασε η Χρυσή Αυγή στο δήμο της Αθήνας και στις κεντρικές γειτονιές, δίνει η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό μέσω του Θανάση Κούρκουλα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζεται -μεταξύ άλλων- η ανάγκη τις διπλής αποδόμηση των φασιστικών ομάδων, τόσο πολιτικά όσο και ουσιαστικά, με δυναμικές συγκεντρώσεις και πράξεις αλληλεγγύης, ενώ επισημαίνεται πως η περιφρόνηση και η αδιαφορία απέναντι στο «αυγό του φιδιού», μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα φέρνει:
«Για να ξαναμπούν οι φασίστες στις τρύπες τους, χρειάζεται να απομονωθούν από τον χαλαρό περίγυρο υποστηρικτών και ψηφοφόρων τους. Αυτό προϋποθέτει το ξεσκέπασμα της Χρυσής Αυγής ως αυτό που πραγματικά είναι: νεοναζί δολοφόνοι, υμνητές της χούντας και του Χίτλερ, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται αυτή τη στιγμή ή εξέτισαν πολυετείς ποινές στη φυλακή για επιθέσεις και ληστείες (Περίανδρος, Κουσουμβρής, Πόρκυ), παρακρατικοί βομβιστές στη μεταπολίτευση, όπως ο Μιχαλολιάκος, πρωτοπαλίκαρα νονών της νύχτας, όπως ο Χρήστος Ρήγας που συνελήφθη να οπλοφορεί στο μπαρ που διατηρεί στον Άγιο Παντελεήμονα και ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Από την άλλη μεριά απαιτείται η διεκδίκηση λύσεων για τους άστεγους και εξαθλιωμένους μετανάστες και πρόσφυγες των περιοχών του κέντρου της Αθήνας, αλλά και η συστηματική παρουσία της αριστεράς στις υποβαθμισμένες περιοχές. Η συζήτηση με τον κόσμο της γειτονιάς για τις απαντήσεις της Αριστεράς στην κρίση, τη φτώχεια και την ανεργία, τα μέτρα βαρβαρότητας και το μνημόνιο.
Με στήσιμο ή διεύρυνση υπαρχόντων τοπικών επιτροπών αγώνα που θα παρεμβαίνουν καθημερινά και θα χτίζουν δίκτυα αντίστασης και αλληλεγγύης. Με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις που θα αποτελούν αντίπαλο δέος στις φασιστοσυνάξεις. Με αντιρατσιστική δουλειά που θα επιχειρηματολογεί γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι εχθρός αλλά σύμμαχος των ντόπιων εργαζόμενων στον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Με προκήρυξη, αφίσα και κουβέντα πόρτα – πόρτα και άνθρωπο τον άνθρωπο».

Λ.Σ.
Σχόλια

Exit mobile version