Αρχική κοινωνία εργασία Να μην πληρώνουν ρεύμα οι άνεργοι

Να μην πληρώνουν ρεύμα οι άνεργοι

Πρωτοβουλία του συνδικάτου «Εργατική Αλληλεγγύη».

Μια πολύ σοβαρή πρόταση στην κατεύθυνση ανακούφισης των ανέργων κάνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη», με επιστολή που απευθύνει στην υπουργό ΠΕΚΑ και τον πρόεδρο της ΔΕΗ. Η πρόταση είναι «να απαλλαγούν τελείως από την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ, για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία και δεν έχουν άλλα εισοδήματα που να τους εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση».
Αυτή η σημαντική πρόταση που προέρχεται από το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μια και γίνεται στην περίοδο που συζητείται νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, όπου περιέχονται ρυθμίσεις για την αποπληρωμή με δόσεις των λογαριασμών του ρεύματος σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους κ.λπ. Μάλιστα, η πρόταση του συνδικάτου υποδεικνύει και τον τρόπο για να μην υπάρχει στέρηση εσόδων για τη ΔΕΗ, με την ένταξη αυτών των λογαριασμών των ανέργων στα λεγόμενα τιμολόγια ΥΚΩ (Κοινής Ωφέλειας).
Το συνδικάτο κρίνει ότι είναι αδύνατον να πληρώνουν λογαριασμούς -είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις- άνεργοι που στερούνται τα άκρως απαραίτητα προς το ζην. «Οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σήμερα στην ανεργία, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, πρέπει να κρατηθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή (να μην αναγκαστούν να βγουν στο περιθώριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και υπεύθυνη για αυτό είναι, σίγουρα, η πολιτεία. Όμως, έχουμε λόγο και ευθύνη και εμείς οι υπόλοιποι πολίτες, εργαζόμενοι που σήμερα μπορεί να έχουμε τη δουλειά μας  αλλά δεν ξέρουμε αύριο τι μας ξημερώνει», σημειώνει χαρακτηριστικά το συνδικάτο, στην επιστολή που απευθύνει εκτός από το υπουργείο και τη ΔΕΗ, στα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα.
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version