Αρχική κοινωνία Να απελευθερωθεί άμεσα ο Φώτης Δήμου

Να απελευθερωθεί άμεσα ο Φώτης Δήμου

Τι μπορεί να σημαίνει για τη νεολαία της χώρας ένας ανασχηματισμός; Η αλλαγή στην ηγεσία π.χ. στο υπουργείο Εξωτερικών; Μα, φυσικά τίποτα θα απαντήσετε οι περισσότεροι. Τί Δρούτσας, τί Λαμπρινίδης άλλωστε; Η κεντρική πολιτική γραμμή είναι δεδομένη σε κάθε υπουργείο. Μπορεί αυτό να ανατραπεί; Μόνο με συγκεκριμένες κινήσεις, που θα αποδεικνύουν έμπρακτα πως το άδικο και το λάθος θα καταρριφθεί. Πως υπάρχει ακόμη η κοινή λογική που δείχνει το δρόμο. Αυτή η ευκαιρία παρουσιάζεται στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου ο οποίος από την Παρασκευή διαδέχτηκε τον Καστανίδη στην ηγεσία. Και αυτή δεν είναι άλλη από το δει από κοντά την περίπτωση του άδικα προφυλακιστέου Φώτη Δήμου. Του 21χρονου φοιτητή που παρά τις δεκάδες φωτογραφίες, τα βίντεο και τους μάρτυρες που επιβεβαιώνουν -χωρίς δεύτερη σκέψη- την αθωότητά του, παραμένει για 39η ημέρα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

«Όταν τυχαίνει σε άλλους, το κατανοείς, στενοχωριέσαι. Αλλά όταν είναι για το δικό σου το παιδί μόνο τότε καταλαβαίνεις…», λέει στο Δρόμο η μητέρα του Φώτη, η οποία επί 24 ώρες τη μέρα, προσπαθεί να βρει τρόπους να συμπαρασταθεί στο παιδί της αλλά και να αποδείξει την αυταπόδεικτη αδικία που υφίσταται.
Την ίδια ώρα, και αφού ο Φώτης Δήμος έχει χάσει αρκετές μέρες από τη ζωή του στη φυλακή, τώρα χάνει και τη δυνατότητα να δώσει εξετάσεις και να πάρει το πτυχίο του.
Παρά το αίτημα που κατατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία των φυλακών, ο 21χρονος φοιτητής, εξιλαστήριο θύμα της καθεστωτικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των εκδικητικών μηχανισμών της, είναι υποχρεωμένος να περιμένει την επόμενη εξεταστική περίοδο.
Ένα πρώτο θετικό στοιχείο ωστόσο έρχεται από το δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης εκεί όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες του Δρόμου, υπάρχει η θετική εισήγηση από την εισαγγελία στη προσφυγή του αιτήματος που αφορά την αποφυλάκιση του Φώτη Δήμου έτσι ώστε να παραπεμφθεί στο συμβούλιο. Ωστόσο και εδώ, συναντάμε την καθυστέρηση της γραφειοκρατικής μηχανής καθώς κανείς δεν μπορεί με ευκολία να αξιολογήσει το χρονικό ορίζοντα που θα διαρκέσει η συγκεκριμένη διαδικασία.

 

Σχόλια

Exit mobile version