Αρχική κοινωνία «Να ακουστεί αυτή την Κυριακή το μήνυμα της αντίστασης»

«Να ακουστεί αυτή την Κυριακή το μήνυμα της αντίστασης»

Μαζική ήταν η συμμετοχή συναγωνιστών και φίλων της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 4/11/2010 έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να κλείσουν την οδό Μαιζώνος κατά τη διάρκεια των ομιλιών.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αχαΐας Γιάννης Λύχρος καλώντας τους πολίτες να αντισταθούν στο παρόν και το μέλλον που ετοιμάζουν για την περιοχή αλλά και τη χώρα.
«Αντισταθείτε στο Μνημόνιο και την τρόικα, αντισταθείτε στο εξάμβλωμα του “Καλλικράτη”, αντισταθείτε στο μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς, στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και της πρόνοιας, της δωρεάν δημόσιας υγείας και παιδείας, αντισταθείτε στην καταδίκη της γενιάς των παιδιών μας να ζήσουν μια ζωή πολύ χειρότερη από αυτή των παιδιών τους» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Λύχρος.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος περιφερειάρχης Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος αναφερόμενος στην όλη εμπειρία από τις περιοδείες του τελευταίου διαστήματος δήλωσε:
«Όλη η εμπειρία από τις περιοδείες μας με τους συντρόφους από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία μάς έκαναν πιο πεισμένους ότι οι εκτιμήσεις που είχαμε έχουν το γόνιμο έδαφος να καλλιεργηθούν παραπέρα».
Ο Β. Χατζηλάμπρου αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα και το μαρασμό της Δυτικής Ελλάδας τονίζοντας ότι η διέξοδος θα έρθει από την οργάνωση και συσπείρωση πραγματικών και υπαρκτών αντιστάσεων που υπάρχουν και πρέπει να διευρυνθούν, ενώ σχολιάζοντας τη διάθεση αποχής των πολιτών κατέληξε: «Δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια με τους άλλους. Αυτό που πρέπει να λέμε είναι ότι η αποχή είναι λίγη. Οργανώσου, πάλεψε. Με την αποχή δεν πρόκειται να καταρρεύσει αυτό το σύστημα. Κάνε κάτι πιο χρήσιμο: να ακουστεί από αυτή την Κυριακή ένα μήνυμα και ένα πνεύμα πιο ουσιαστικό».

 

Σχόλια

Exit mobile version