Αρχική πολιτική Να αθωωθεί ο Μάριος Ζέρβας

Να αθωωθεί ο Μάριος Ζέρβας

Στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου Αθηνών περνά η υπόθεση του Μάριου Ζέρβα, του νεαρού γυμναστή που είχε συλληφθεί την 11η Μαρτίου του 2010, κατά τη διάρκεια της πορείας που είχε τότε διοργανωθεί ενάντια στο πρώτο Μνημόνιο.

Ο «Μάριος Ζ», όπως έγινε αρχικά γνωστός, παρά τις δεκάδες φωτογραφίες και τους αυτόπτες μάρτυρες που πιστοποιούσαν την αθωότητά του, κατηγορήθηκε για μια σειρά αδικημάτων, γεγονός που οδήγησε στην προφυλάκισή του για 43 ημέρες στο Κορυδαλλό.
Η άδικη κράτησή του ξεσήκωσε ένα δυναμικό κύμα αλληλεγγύης σε ολόκληρο το κόσμο, με επίκεντρο την Αθήνα, το οποίο αποτέλεσε το μοχλό πίεσης για την αποφυλάκισή του.
Την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, στις 9 το πρωί, στο 1ο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, ο Μάριος Ζέρβας δικάζεται για μια σειρά αδικημάτων με βάση καταθέσεις αστυνομικών και μόνο, εκ των οποίων το βασικότερο είναι η χρήση κουκούλας (κουκουλονόμος), κατηγορία που καταρρίπτεται αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις φωτογραφίες που υπάρχουν τη στιγμή της σύλληψής του.
Συγγενείς, φίλοι και αλληλέγγυοι στον Μάριο Ζέρβα έχουν απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης για την ημέρα της δίκης, με ένα και μοναδικό στόχο: Να αθωωθεί ο Μάριος Ζέρβας, να μη δικαιωθεί η κρατική καταστολή, με τα πλαστά κατηγορητήρια και τις συλλήψεις στο σωρό, να μην υπάρξει ακόμη ένα νέο θύμα του αυταρχικού μηχανισμού.

Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Σχόλια

Exit mobile version