Αρχική γνώμες Ναζιστική κατοχή (1941-1944) και μνημονιακή «κατοχή» (2010-;)

Ναζιστική κατοχή (1941-1944) και μνημονιακή «κατοχή» (2010-;)

Σε άρθρο μας που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες, πριν από 1,5 περίπου χρόνο, γινόταν λόγος για πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες που θα πεθάνουν απ’ το Μνημόνιο.

Αθηναϊκές, ακόμα και αριστερές εφημερίδες, αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν το συγκεκριμένο γιατί το θεώρησαν υπερβολικό.
Φευ! Τα νεότερα δεδομένα και ιδιαίτερα το Μνημόνιο 2, που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους, τροποποίησαν τα πράγματα προς το πολύ χειρότερο! Έτσι, στην περίπτωση που η βάρβαρη, απάνθρωπη κι ανελέητη πολιτική των μνημονίων ολοκληρωθεί και δεν την ανατρέψει ο λαός, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις κατατείνουν στο αναπόδραστο «γεγονός»: Οι θάνατοι των Ελλήνων θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο!
Θα πεθάνουν απ’ τα μνημόνια Έλληνες όλων των ηλικιών: βρέφη, νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι (αφήνουμε όσους δεν θα γεννηθούν καν, λόγω αύξησης της υπογεννητικότητας).
Σχεδόν καθημερινά ακούμε για την αυτοκτονία κάποιου συνανθρώπου μας. Τα επιστημονικά εγχειρίδια, όμως, μας ενημερώνουν ότι οι πραγματικές αυτοκτονίες (στην πραγματικότητα δολοφονίες) είναι πάντα 3 με 4 φορές περισσότερες απ’ όσες δημοσιοποιούνται. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι θάνατοι λόγω αυτοκτονιών (θα) αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μόνο αριθμό απ’ το σύνολο των θανάτων λόγω των μνημονίων.
Η κατεδάφιση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, τα λουκέτα και οι απολύσεις, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, η χρεοκοπία των δημόσιων νοσοκομείων, η αβυσσαλέα κάθοδος του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, η γιγάντωση της ανεργίας, η ραγδαία φτωχοποίηση, η πείνα, η εξαθλίωση και το κύμα των αστέγων που σαρώνει τις μεγάλες πόλεις, είναι το πρώτο μόνο στάδιο (συνέπεια) των μνημονιακών πολιτικών. Το επόμενο είναι ο θάνατος, που αναπόφευκτα έρχεται για πολλούς.
Άνθρωποι έχουν μείνει ανασφάλιστοι, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο του ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους. Σοβαρές παθήσεις και χρόνιες ασθένειες ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν το δράμα τους χωρίς φάρμακα, μέσα σε διαλυμένα νοσοκομεία.
Ο μέσος όρος ζωής των αστέγων μόλις που φτάνει τα 47 χρόνια. Ο γενικός μέσος όρος ζωής των Ελλήνων (απ’ τους υψηλότερους στον κόσμο: 81 χρόνια για τις γυναίκες και 76 για τους άντρες) θα κατέβει λόγω μνημονίων στα 70 έτη, άρχισαν να εκτιμούν ήδη οι ειδικοί.
Η ιστορία των εθνών μας δίνει πλούσια παραδείγματα. Σε περιόδους οικονομικών και κοινωνικών καταστροφών είχαμε -χωρίς να πέφτουν σφαίρες- εκατομμύρια θανάτους! Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την παλινόρθωση του καπιταλισμού στη δεκαετία του ΄90 στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπου η ανθρώπινη (κακώς λέγεται… «ανθρωπιστική»!) καταστροφή ξεπέρασε κάθε όριο σε ειρηνική περίοδο.
Η Ρωσία στη δεκαετία του Γιέλτσιν έχασε 10 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ ο μέσος όρος ζωής για τους Ρώσους κατήλθε στα 60(!) και για τις Ρωσίδες στα 74. Οι ειδικοί μιλούν για «ακραίο» δημογραφικό φαινόμενο, όσον αφορά ιδιαίτερα το άνοιγμα της ψαλίδας αντρών-γυναικών.
Δείγμα κι αυτό του πόσο πιο αδύναμοι αποδεικνύονται οι άντρες σε περιόδους κρίσης. Σχεδόν άλλα 10 εκατομμύρια έχασαν απ’ τους πληθυσμούς τους συνολικά και οι υπόλοιπες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, κατά τη μετάβασή τους στον καπιταλισμό τη δεκαετία του ’90. Ανάλογα ήταν τα θύματα και στη γειτονική μας Βουλγαρία.
Λιμοκτονούν και πεθαίνουν άνθρωποι, όταν ο πλούτος είναι άφθονος.
Λιμοκτονούν και πεθαίνουν Έλληνες, όταν οι πλούσιοι Έλληνες είναι οι πιο πλούσιοι στον κόσμο, αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας και τις καταθέσεις τους.
Η μέγιστη φτώχεια συμβαδίζει με τον μέγιστο πλούτο. Και το Μνημόνιο επιδιώκει να διευρύνει αυτό το χάσμα. Η στόχευσή του είναι καθαρά ταξική. Στοχεύει στην κοινωνική ερημοποίηση της χώρας μας, με τη φιλοδοξία ν’ αποτελέσει ένα πείραμα-μοντέλο του σύγχρονου καπιταλιστικού παραδείσου για τους μεγαλοκαπιταλιστές, όπου ο λαός θα είναι εξαθλιωμένος και εξανδραποδισμένος (εκούσια υποταγμένος).
Κατά την άποψή μας, υποτιμήθηκε ή δεν έγινε έγκαιρα αντιληπτό ούτε απ’ τα κόμματα της Αριστεράς, το πόσο στην κυριολεξία θανατηφόρο θα απέβαινε το Μνημόνιο. Αν δεν μπει άμεσο φρένο στην καταστροφή, τα θύματα των Ελλήνων απ’ τα μνημόνια του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά, του Παπαδήμου, της Ντόρας, του Καρατζαφέρη, του Στουρνάρα και του Κουβέλη θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τριάμισι χρόνων της γερμανοναζιστικής κατοχής ’41-’44!
Επιβάλλεται η άμεση μαζική αντίσταση και κινητοποίηση του λαού. Χρειαζόμαστε προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς ΤΩΡΑ! Για να σωθεί στην κυριολεξία ο λαός!

 

Σχόλια

Exit mobile version