Αρχική κοινωνία Νέες απολύσεις από τoν Καμίνη

Νέες απολύσεις από τoν Καμίνη

Απεργία εργαζομένων στον ΟΠΑΝΔΑ

Απολύσεις στο Δήμο Αθήνας προανήγγειλε καθαρά ο εκλεγμένος με στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων δήμαρχος Αθήνας Γ.Καμίνης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.
Την Τρίτη 8/5 προχώρησαν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Αθήνας οι εργαζόμενοι του νεοσύστατου Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων. Υπολογίζεται ότι η απεργία είχε σημαντική συμμετοχή, ειδικότερα στους περίπου 1.100 εργαζομένους απέργησε πάνω από το 90%. Ζητούν άμεση έκδοση οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας που να κατατάσσει όλους τους εργαζόμενους σε οργανικές θέσεις, εξασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην εργασία και στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η διοίκηση του δήμου.
Στη συζήτηση το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γ. Καμίνης βρήκε να πει ότι το εν τρίτο του προσωπικού του ΟΠΑΝΔΑ Θα μεταφερθεί στον δήμο. Θα υπάρχουν μεν απολύσεις αλλά όχι εκεί, μα σε άλλα νομικά πρόσωπα και οργανισμούς του δήμου!
Ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε: «Οι εργαζόμενοι να μην δεχτούν την στάση αναμονής με τις διαδικασίες γύρω από τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και να πιέσουμε έτσι την κυβέρνηση που θα προκύψει τις επόμενες μέρες ή από τις επόμενες εκλογές είναι να διαμορφώσουμε Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους, αορίστου χρόνου και συμβασιούχους, με οργανική θέση. Ειδικά οι συμβασιούχοι πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίζονται και με τον Οργανισμό Δεν αρκεί μόνο μια δήλωση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτή την στιγμή ετοιμάζονται στον δήμο πεντάμηνες προσλήψεις γυμναστών στον ΟΠΑΝΔΑ ενώ λέγεται ότι εκεί υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, είναι δυνατόν; Πρέπει άμεσα να αναδείξουμε την δική μας θέληση ότι θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζομένους του δήμου, θα πιέσουμε την όποια κυβέρνηση να δώσει πίσω τα χρήματα που έχει παρακρατήσει από τους δήμους, να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους, να παλέψουμε για το σύνολο των διεκδικήσεων. Η δημοτική πλειοψηφία μπαίνει μπροστά για να εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική. Να αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα για να ανέβουν οι απαιτήσεις του λαού μας όχι απλά για κάποια ψίχουλα αλλά για όλα όσα έχει ανάγκη».

 

Σχόλια

Exit mobile version