Αρχική κοινωνία εργασία Νέα υπόθεση Κούνεβα

Νέα υπόθεση Κούνεβα

Ξεκάθαρα χαρακτηριστικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τραμπουκισμού με τη συνδρομή του υποκόσμου και την κάλυψη της αστυνομίας, συγκεντρώνονται στο περιστατικό που πρόσφατα εξελίχθηκε στην καφετέρια «Via Vai», αποδεικνύοντας πως στη χώρα αυτή, νταβατζιλίκι και τρομοκρατία δεν πουλάνε μόνο οι εργολαβικές εταιρίες αλλά και όλοι όσοι έχουν την προστασία της διεφθαρμένης πολιτείας.

Σε ένα «στέκι» με θαμώνες (και) ασφαλίτες, εκεί που οι ανταλλαγές προστασίας με ένα καθημερινό καφέ δίνουν και παίρνουν, η Κάρμεν βρέθηκε στο δρόμο του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης καφετέριας, Στέλιου Καρέζου ο οποίος, προφανώς, ορμώμενος και από την… ιταλική φινέτσα της «il Via Vai» χρησιμοποίησε την ελληνική μαφία για να τρομοκρατήσει και τελικά να στείλει στο νοσοκομείο μία πρώην εργαζόμενή του, διότι… τόλμησε να ζητήσει την αποζημίωση και τα ένσημά της.

Η ιστορία, με έντονες αναμνήσεις από την παραλίγο δολοφονία της Κωνσταντίνας Κούνεβα, άρχισε να εξελίσσεται στα μέσα του Μάρτη, όταν η Ελληνίδα (από Πολωνό πατέρα) επέστρεψε στην εργασία της μετά από νόμιμη αναρρωτική άδεια. Ο ιδιοκτήτης, προφανώς οργισμένος που η εργαζόμενή του πήρε άδεια, προχωρά στην απόλυσή της, με την Κάρμεν να ζητά τα δεδουλευμένα και την αποζημίωσή της, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, δίχως φυσικά αυτά να της καταβάλλονται.

Στη συνάντηση της 23ης του Μάρτη, ημέρα που θα γινόταν ο τελικός διακανονισμός, παρουσία του Σωματείου Σερβιτόρων και Μαγείρων, ο εργοδότης δυσφορώντας από τη μαζική παρουσία μελών του σωματείου, άρχισε να τραβάει φωτογραφίες με ψηφιακή κάμερα. Η συνέχεια περιγράφεται πολύ χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου: «Μετά από απαίτηση να σβήσει τις φωτογραφίες, σήκωσε την μπλούζα του κι επέδειξε το όπλο που έφερε στη ζώνη του. Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, όπου οι αστυνομικοί αφού κατέγραψαν το γεγονός “συνέστησαν” στην εργαζόμενη και τα μέλη του σωματείου να μην προβούν σε μηνύσεις, ώστε να μη δεχθούν αντιμήνυση από τον Καρέζο (ο οποίος περίμενε απ’ έξω) και οδηγηθούν όλοι στο αυτόφωρο. Ο Καρέζος, καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, επαναλάμβανε τη φράση: “Τώρα μπλέξατε”…».

Αυτή η φράση- απειλή του Στέλιου Καρέζου «πραγματώθηκε» ακριβώς την επόμενη ημέρα, όταν η Κάρμεν «εντελώς συμπτωματικά» δέχθηκε επίθεση από αγνώστους την ώρα που κατευθυνόταν στο σπίτι της. Δύο άγνωστοι τραμπούκοι της νύχτας, την χτύπησαν στο κεφάλι και την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη και λιπόθυμη στην είσοδο του σπιτιού της, όπου και την βρήκε περαστικός μετά από σχεδόν 10 ώρες.

Το σχέδιο εναντίον της Κάρμεν (η οποία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) είχε κενά, αφού όπως έγινε γνωστό το κίνητρο της επίθεσης δεν ήταν η ληστεία (τα χρήματα και το τηλέφωνό της βρέθηκαν πάνω της) αλλά η τρομοκρατία… Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κάρμεν όταν βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως ζήτησε την προστασία της αστυνομίας η οποία, βέβαια, δεν δόθηκε ποτέ.

Την Παρασκευή το πρωί, μέλη του Σωματείου βρέθηκαν εκ νέου στη  Σταδίου, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας για την Κάρμεν, ενώ υπάρχει ήδη κάλεσμα για αύριο Κυριακή (28 Μαρτίου) στο Πολυτεχνείο για συντονισμό των δράσεων.                            

Μ.Σ.

 

Η επίθεση εναντίον της Κάρμεν (η οποία νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) είχε ως κίνητρο όχι τη ληστεία, αλλά την τρομοκρατία

Σχόλια

Exit mobile version