Αρχική κοινωνία εργασία Νέα συνδικαλιστική παράταξη με πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους

Νέα συνδικαλιστική παράταξη με πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους

Μια νέα παράταξη κάνει την εμφάνισή της στο χώρο των εργατικών συνδικάτων και φιλοδοξεί να ταράξει τα νερά στο χώρο του συνδικαλισμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η παράταξη, που οργανώνει την ιδρυτική της συνδιάσκεψη στις 15-16 Μαρτίου (Σινέ Κεραμεικός / Κεραμεικού 61), δεν έρχεται από το πουθενά. Αντιθέτως, όπως γράφει και στο ανοιχτό κάλεσμά της προς τους εργαζόμενους, «συναγωνιστές από τα παλιά, παρόντες στις μικρότερες και μεγαλύτερες μάχες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, μέλη από διαφορετικές παρατάξεις με διαφορετικές διαδρομές και προέλευση, που δοκιμάσαμε τις αντιστάσεις μας και τη στράτευσή μας χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς ταλαντεύσεις στο στόχο της ανατροπής των πολιτικών λιτότητας τα τελευταία πέτρινα χρόνια της μνημονιακής λεηλασίας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα νέο εγχείρημα».
Η παράταξη φιλοδοξεί να δημιουργήσει «ένα αγωνιστικό, αυτόνομο και διεκδικητικό ρεύμα μέσα στο σ.κ., για τη δημιουργία μαζί με άλλες συλλογικότητες και δυνάμεις, ενός μαζικού ταξικού πόλου που θα βάλει τη σφραγίδα του στην ίδια την πορεία, την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη του κινήματος». Θεωρεί μάλιστα μονόδρομο τη συμμετοχή, την παρέμβαση και την αγωνιστική αντεπίθεση. «Είναι το μονοπάτι που αν και όχι χωρίς δυσκολίες μπορεί να μας οδηγήσει έξω από τα μνημόνια, μακριά από τις τρόικες. Είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει την εργατική τάξη στο ξέφωτο της αξιοπρέπειας και το Συνδικαλιστικό Κίνημα σε μια αναγεννητική προσπάθεια ανασυγκρότησής του».
Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές που θα ιδρύσουν το Μάρτιο τη συνδικαλιστική παράταξη, κουβαλούν μαζί τους «την ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική μας παράδοση, β) τις θέσεις και αρχές που πηγάζουν από τις ιστορικές αξίες του εργατικού κινήματος (την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ταξική πάλη), γ) την ανιδιοτελή δράση, δ) τη μετωπική σύγκρουση με κάθε μορφή συντεχνίας και παραγοντισμού».
Στη συνδιάσκεψη του Μαρτίου πρόκειται να αποφασιστεί η ιδρυτική διακήρυξη και να εκλεγούν τα όργανα της νέας παράταξης, ενώ μέχρι τότε θα έχουν γίνει (έχουν ήδη ξεκινήσει) πανελλαδικά δεκάδες συσκέψεις όπου αναμένεται να πάρουν μέρος χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, και ο κόσμος της επισφάλειας.

Σχόλια

Exit mobile version