Αρχική κοινωνία Νέα Σμύρνη Όχι στις αυξήσεις των τελών

Νέα Σμύρνη Όχι στις αυξήσεις των τελών

Τη Δευτέρα 20/12, η δημοτική Αρχή της Ν. Σμύρνης πρότεινε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση δημοτικών τελών.

Με παράλληλες πρωτοβουλίες των δημοτικών παρατάξεων Στροφή Ν. Σμύρνης και Μιά πόλη ανάποδα, πολίτες της Ν. Σμύρνης παρενέβησαν μαζικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτώντας την άμεση απόσυρση της πρότασης και κατήγγειλαν τη στάση υποστήριξης της δημοτικής Αρχής στην πολιτική του Μνημονίου και των όσων προβλέπει ο νόμος του Καλλικράτη..
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Σ. Τζουλάκης στηρίζοντας την πρότασή του για αύξηση δημοτικών τελών, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες και υποχρεώσεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Καλλικράτη, προκαλώντας την έντονη αποδοκιμασία των παρευρισκομένων..
Τελικά, μπροστά στην αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων πολιτών, διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την επομένη, 21/12, η δημοτική Αρχή όρισε αιφνιδιαστικά νέα έκτακτη συνεδρίαση για τις 3 μ.μ., αλλά βρισκόμενη μπροστά σε μαζικότερη κινητοποίηση, τελικά, απέφυγε να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση.
Αυτή η πρώτη επιτυχία φαίνεται να ενισχύει την πεποίθηση των δυνάμεων που συμμετείχαν, ότι είναι ώριμη και αναγκαία η οργάνωση κοινών δράσεων, προκειμένου να κλιμακωθεί η αντίσταση στην πολιτική της τρόικας και να γίνει υπόθεση του πλατύτερου δυνατού μετώπου κοινωνικών δυνάμεων.

 

Σχόλια

Exit mobile version