Αρχική κοινωνία Νέα πρόκληση από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

Νέα πρόκληση από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

Με «άγημα» συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα Δερβενάκια.

Η φετινή τελετή για τη μνήμη της μάχης των Δερβενακίων, στις 26 Ιουλίου,  είχε διαφορετικό «χρώμα», μπλε προς μαύρο, μια και φέτος αποφάσισε να δώσει το παρών ο πυρήνας Κορινθίας της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, συμμετέχοντας με δικό της… άγημα, συνθήματα αλλά και κανονικότατη κατάθεση στεφάνου, υπό την ανοχή τόσο των υπεύθυνων της εκδήλωσης όσο και των παριστάμενων επίσημων, δηλαδή ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του Νομού Κορινθίας.
Τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης παρατάχτηκαν ακριβώς απέναντι από το στρατιωτικό άγημα, δημιουργώντας μια εικόνα που θα ήταν για γέλια αν δεν ξυπνούσε μνήμες των πιο σκοτεινών στιγμών της ελληνικής ιστορίας, τότε που οι ομοϊδεάτες τους στις ίδιες περιοχές φορούσαν τη στολή των Ταγμάτων Ασφαλείας και συνεπικουρούσαν έναν άλλο στρατό, αυτόν των κατακτητών Γερμανών. Οι τσολιάδες, ο κλήρος αλλά και οι παριστάμενοι επίσημοι πέρασαν όλοι μπροστά από τους παρατεταγμένους νεοναζιστές, οι οποίοι μάλιστα αργότερα κατάθεσαν και… στεφάνι, αναγγελλόμενοι κανονικά από τα μεγάφωνα, όχι απλά υπό την ανοχή αλλά και τα χειροκροτήματα λίγων από τους παριστάμενους.
Όλα αυτά στην εκλογική περιφέρεια του κ. Μπεγλίτη, υπουργού Άμυνας. Η παρουσία των νεοναζιστών στην εκδήλωση, αλλά, κυρίως, η ανοχή που έτυχαν από τους στρατιωτικούς και τους πολιτικούς που ήταν υπεύθυνοι για τον εορτασμό, καθώς και το ότι κανένας από τους επίσημους που παρευρισκόταν δεν διαχώρισε τη θέση του, προβληματίζει.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ Κορινθίας, καταδικάζοντας την παρουσία των νεοναζιστών στην εκδήλωση καθώς και το γεγονός της ανοχής που αυτή έτυχε.

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Exit mobile version