Αρχική κοινωνία εργασία Νέα δεδομένα για την κλιμάκωση των αγώνων στους OTA

Νέα δεδομένα για την κλιμάκωση των αγώνων στους OTA

Πιέσεις από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ

Οργή και μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων ήταν τα χαρακτηριστικά της τετραήμερης, ουσιαστικά, απεργίας που πραγματοποίησε ο κλάδος των δημοτικών υπαλλήλων αυτή την εβδομάδα. Ξεκινώντας με 24ωρη απεργία τη Δευτέρα (3/5), ο κλάδος ήταν από τους βασικούς που στήριξε τη μετατροπή της απεργίας της ΑΔΕΔΥ σε 48ωρη (4 και 5/5). Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου, καταγράφηκαν μεγάλα ποσοστά συμμετοχής εκεί όπου τα σωματεία έχουν κάποια δράση, είναι κοντά στα προβλήματα και στους εργαζόμενους.

Είναι χαρακτηριστικό της πίεσης που ασκείται το ότι στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών που συγκάλεσε την προηγούμενη Δευτέρα η ΑΔΕΔΥ, από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στους ΟΤΑ δόθηκε «μάχη» για την κήρυξη της 48ωρης απεργίας, μαζί φυσικά με τους συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων. Όπως είπε κορυφαίο στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης, «είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε και πρέπει η ΠΑΣΚΕ να ηγηθεί του αγώνα». Οι ανοικτές διαφοροποιήσεις που καταγράφηκαν και οι έντονες διαφωνίες που έφτασαν σε συλλογή υπογραφών ανάγκασαν την ΠΑΣΚΕ δημοσίων υπαλλήλων να αναβάλει το συνέδριο που είχε προγραμματίσει την επόμενη εβδομάδα.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί νέα δεδομένα για κλιμάκωση αγώνων, αφού οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν να αντιμετωπίσουν και τις σοβαρές παρενέργειες του Σχεδίου Καλλικράτης. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ προγραμματίζουν σύσκεψη και καλούν τα σχήματα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην εκπαίδευση και στην υγεία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δήμους, νομαρχίες και περιφέρειες, να συζητηθούν τα κοινά προβλήματα και να χαραχτεί μια κοινή αγωνιστική κατεύθυνση.

Σχόλια

Exit mobile version