Αρχική αρχείο στηλών επιΚοινωνία ΕΠΙκοινωνία: Νέα από την Κρήτη

ΕΠΙκοινωνία: Νέα από την Κρήτη

Γι’ αυτή την εβδομάδα η Κρήτη σας στέλνει σκοτεινές ειδήσεις από το χώρο της Εργασίας.

Μπορείτε να τις εντάξετε στις στατιστικές που τώρα τελευταία τόσο πολύ ευημερούν. Μπορείτε να τις βάλετε δίπλα στην εικόνα της σχετικής ευημερίας που μέχρι σήμερα έχετε για το νησί, δικαιολογημένη εν μέρει, αφού ακόμα κυκλοφορούν πολλά λεφτά εδώ κάτω, που όμως μαζεύονται σε όλο και λιγότερες τσέπες.
Πάρτε χαρτί και μολύβι: Δύο εργάτες νεκροί σε μια εβδομάδα, με τον ίδιο περίπου τρόπο. Ο ένας στα Χανιά, ο άλλος στο Ηράκλειο. Τους πλάκωσε το κλαρκ που χειρίζονταν. Ο ένας 41, ο άλλος 45 χρονών με δύο ανήλικα παιδιά.
– Στη δουλειά του δεύτερου έχουν ήδη εξαγγελθεί απολύσεις του μισού προσωπικού. Για να επιβιώσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου πρέπει να μείνουν στο δρόμο 75 οικογένειες. Ο ίδιος δεν ήξερε αν ήταν στους προς απόλυση. Η δουλειά γινόταν υπό πίεση τον τελευταίο καιρό. Αν και υπάλληλος σε γραφείο τον ανάγκασαν να χειριστεί το κλαρκ για να φορτώσει μία νταλίκα. Χωρίς μέτρα ασφαλείας. Τουλάχιστον τώρα δεν θα αναγκαστούν να τον απολύσουν…
– Στη Μεσσαρά, στο χωριό Σίβα, δύο κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος, έσπασαν στο ξύλο πέντε Πακιστανούς εργάτες που τόλμησαν να μην πάνε μια μέρα στη δουλειά. Ήταν για μήνες απλήρωτοι και εκείνη τη μέρα γιόρταζαν τη θρησκευτική τους αργία.
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και μετά τις πρώτες βοήθειες τους συνέλαβαν επειδή δεν έχουν χαρτιά. Η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει τους δράστες. Τα στόματα στο χωριό δεν ανοίγουν εύκολα…
– Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό παίρνουν πίσω το μισό από το επίδομα ανεργίας που τους έκοψαν με το μεσοπρόθεσμο. Με τιτάνιες προσπάθειες του ντόπιου υφυπουργού και βουλευτών της Ν.Δ. θα τους δοθεί επίδομα για τους τρεις από τους έξι μήνες που έπαιρναν μέχρι πέρυσι. Εν τω μεταξύ η Κρήτη κατέγραψε αύξηση ρεκόρ στις φετινές αφίξεις. Οι εργαζόμενοι είπαν και «ευχαριστώ» στον υπουργό, και όπως δήλωσαν στα ραδιόφωνα, «από το τίποτα κάτι είναι και αυτό…»

Μετά τιμής, από το νησί.

Σχόλια

Exit mobile version