Αρχική κοινωνία Μόνο κλεφτοπόλεμο είδε το ΚΚΕ

Μόνο κλεφτοπόλεμο είδε το ΚΚΕ

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, που είδε μόνο «κλεφτοπόλεμο» που εντείνει την καταστολή» στις μεγάλες διαδηλώσεις της περασμένης Δευτέρας για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Την ώρα που διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ιστοσελίδες και μπλογκς δημοσίευαν εκτενή ρεπορτάζ, αναλύσεις και φωτογραφίες από τις πορείες και την αστυνομική βία οι υπεύθυνοι της ιστορικής εφημερίδας έκριναν ότι λιγότερες από 300 λέξεις ήταν αρκετές για να καλύψουν το γεγονός και μάλιστα στη σελίδα 28.
Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο ελάχιστος χώρος που αφιερώθηκε στο φύλλο της Τρίτης (7/12), αλλά και το περιεχόμενο του ανυπόγραφου κειμένου. «Κατάπτυστο» … «σε στυλ αστυνομικού δελτίου» είναι μερικοί χαρακτηρισμοί που «στολίζουν» το ρεπορτάζ, σε συζητήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο.
«Χτες το απόγευμα κάποια σωματεία, φοιτητές, αντιρατσιστικές κινήσεις και οι λεγόμενες αντιεξουσιαστικές κινήσεις έκαναν άλλη συγκέντρωση», σημειώνει ο αγνώστου ταυτότητας συντάκτης για την πορεία, ξεχνώντας τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς.
Η επίθεση των Ματ στους διαδηλωτές στα Προπύλαια και η παραβίαση του Ασύλου δεν συμβαίνει ποτέ για τον «ανώνυμο». «Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν στις 4.10 μ.μ. το απόγευμα πορεία προς τη Βουλή. Μικρές ομάδες είχαν παραμείνει στα Προπύλαια συνεχίζοντας τον κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ» περιγράφει το- κακό ακόμα και για αστυνομικό ρεπορτάζ- κείμενο και συνεχίζει: «στις 5.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με πέτρες και μολότωφ στις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Συμπλοκές με τα ΜΑΤ έγιναν αργότερα όταν το συλλαλητήριο διέσχιζε την οδό Πανεπιστημίου». Ούτε λόγος για την είσοδο των δυνάμεων καταστολής στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα και τις βίαιες προσαγωγές από τις καφετέριες.
Ούτε καν η ιδιότητα των τραυματιών (φοιτητές κατά πλειοψηφία) δεν είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί από τον συντάκτη που δίνει λάθος πληροφορίες: «έχουν τραυματιστεί έξι άτομα (ήταν πάνω από 10), ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν 58 προσαγωγές και έγιναν 44 συλλήψεις».
Γ.Κ.

 

Σχόλια

Exit mobile version