Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Μπαράζ απολύσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Μπαράζ απολύσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Συνολικά 10 εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης απολύθηκαν την τελευταία εβδομάδα, έπειτα από την απόφαση της εταιρίας να προχωρήσει σε περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης. Στα εργοτάξια και στα γραφεία του μετρό εργάζονται περισσότεροι από 500 άτομα, με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς να τους αναγνωρίζεται η εξαρτημένη σχέση εργασίας που έχουν με την εταιρία.

Τους τελευταίους μήνες, μέλη του σωματείου εργαζομένων στο μετρό καταγγέλλουν ότι οι μισθοί καταβάλλονται με δίμηνη καθυστέρηση και ότι το ημερήσιο ωράριο τους –χωρίς δηλαδή τις υπερωρίες – επιμηκύνθηκε κατά ένα μισάωρο, χωρίς όμως να δηλωθεί, όπως προβλέπει ο νόμος στην επιθεώρηση εργασίας.
Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της διοίκησης της εταιρίας από την Αθήνα επισκέφτηκε εργοτάξια και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, επιθεωρώντας τις εργασίες και το προσωπικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο αυτό πήρε τις τελικές αποφάσεις για τις απολύσεις, που όπως φαίνεται θα έχουν και συνέχεια. Η εταιρία είναι πάντως βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει πως γίνεται να προχωρά σε απολύσεις μια κερδοφόρα επιχείρηση που τα χρήματα για το έργο που έχει αναλάβει έχουν ήδη εκταμιευτεί.                         Λ.Α.

 

Σχόλια

Exit mobile version