Αρχική πολιτική Μια σύντομη αλλά οφειλόμενη απάντηση στον σ. Αλέξη Τσίπρα

Μια σύντομη αλλά οφειλόμενη απάντηση στον σ. Αλέξη Τσίπρα

Είναι σύνηθες φαινόμενο, όταν βρίσκεται κανείς σε δύσκολη θέση, από τους χειρισμούς που έχει κάνει, αντί να δει αυτοκριτικά τις αιτίες που οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση, να ψάχνει τις ευθύνες στους άλλους. Κατά τον ίδιο τρόπο ο σ. Αλέξης στην εισήγησή του στην ΚΠΕ του ΣΥΝ, αποδίδει τις ευθύνες στους άλλους, επιβεβαιώνοντας κι αυτός τη διαχρονική αξία της ρήσης «ο θεός να με φυλάει από την κριτική γιατί από την αυτοκριτική φυλάγομαι μοναχός».

Εδώ και 1,5 χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαρκή κρίση, που προκλήθηκε από εσωτερικές αντιθέσεις και τακτικές του ΣΥΝ. Για το σ. Αλέξη, όμως, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο και τα στελέχη του περίγυρού του.
Φταίνε, κατά την εισήγησή του, οι δυνάμεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούν τη σύνθεση. Οι δυνάμεις που συγκρότησαν μέτωπα, οι δυνάμεις που κάνουν εκδηλώσεις, οι δυνάμεις που τολμούν να έχουν άποψη για στρατηγικές και τακτικές, οι δυνάμεις που θέλουν να διασπάσουν το ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΝ και πιο πολύ απ’ όλους ο…εωσφόρος Αλέκος Αλαβάνος.
Από την επίθεση αυτή δεν γλίτωσε ούτε η εφημερίδα μας, Δρόμος της Αριστεράς, που εντάσσεται κι αυτός στους εχθρούς των μεγαλεπήβολων στρατηγικών επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΝ. Λυπούμαστε ειλικρινά, που όταν η ΚΟΕ και η ΚΕΔΑ, ενάμιση περίπου χρόνο πριν, αποφάσιζαν να αντικαταστήσουν τις εφημερίδες τους με μια εβδομαδιαία εφημερίδα, δεν ζητήσαμε την άδεια της ηγεσίας του ΣΥΝ. Υποσχόμαστε ότι άλλη φορά θα είμαστε πιο προσεκτικοί.
Να είναι, όμως, σίγουρος ο σ. Αλέξης ότι ο Δρόμος θα συνεχίσει την πορεία του. Θα αναπτύξει παραπέρα το ρόλο του σαν η «άλλη» εφημερίδα στο χώρο της Αριστεράς. Θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην κοινή δράση και πολιτική συνεργασία όλων χωρίς εξαίρεση των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Λυπούμαστε, όμως, ακόμη μια φορά, που και μετά την προχτεσινή παρουσία του κ. Μητρόπουλου στο δελτίο ειδήσεων του ΜΕGΑ, η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ, δεν βγάζει κανένα συμπέρασμα για τη στρατηγική και τους χειρισμούς της.
Γ.Θ.

 

Σχόλια

Exit mobile version