Αρχική πολιτική αριστερά Μια συνέντευξη, μια απομαγνητοφώνηση και… εξ οικείων τα «λάθη»

Μια συνέντευξη, μια απομαγνητοφώνηση και… εξ οικείων τα «λάθη»

Περίεργη είναι η επιμονή της εφημερίδας Αυγή στη λανθασμένη είδηση περί δημιουργίας κόμματος από τον Αλ. Αλαβάνο, παρά την άμεση διάψευσή του στην ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας και τη διόρθωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Με το σχόλιο «κρίμα για την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς» η περιφερειακή κίνηση Ελεύθερη Αττική σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την Αυγή για παραποίηση της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής.
Το απόγευμα της Τρίτης το ΑΠΕ μετέδωσε την είδηση ότι ο Αλ. Αλαβάνος επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της διαδικτυακής τηλεόρασης του πρακτορείου ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. Ο επικεφαλής της Ελεύθερης Αττικής, άμεσα, διέψευσε την είδηση στην ιστοσελίδα enet.gr, ενώ λίγο νωρίτερα το ΑΠΕ είχε ήδη ανασκευάσει την είδηση με διορθωτικό τηλεγράφημα. Ενώ όλες οι εφημερίδες την Τετάρτη δημοσίευσαν σωστά τη συνέντευξη, όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η  Ελεύθερη Αττική, η Αυγή  επέμεινε «παραποιώντας την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Α. Αλαβάνου. Ενώ εκείνος δηλώνει «αυτή την τομή την πήραμε εμείς όχι για να διαιρέσουμε, όχι για να δημιουργήσουμε τη βάση για να κάνουμε κόμματα…», η Αυγή δημοσιεύει «αλλά για να δημιουργήσουμε τη βάση για να κάνουμε κόμματα…». Ενδεικτική, εξάλλου, είναι η συνέχεια της δήλωσης του Αλ. Αλαβάνου, ο οποίος κάνει λόγο για «μια Αριστερά σαν και αυτή που είδαμε με το άρθρο 16, σαν κι αυτή που είδαμε μόνη της να τη χτυπούν οι πάντες, να στέκεται δίπλα στη νέα γενιά τον Δεκέμβρη, όταν η νέα γενιά είχε πρώτη από όλους μας κατανοήσει και διαισθανθεί τη μεγάλη κρίση του συστήματος».
«Τα “χάνει” ο Γ. Παπανδρέου»
Την ίδια ώρα εντείνονται οι παρεμβάσεις και οι δράσεις της Ελεύθερης Αττικής. Ο Αλ. Αλαβάνος σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού τόνισε ότι «η δυνατότητα να πάμε σε εκλογές, όπως επίμονα ζητάει το Μέτωπο, είναι κάτι που για μας είναι ήττα της κυβέρνησης και της τρόικας, νίκη της κοινωνίας και μας δίνει ελπίδα και αισιοδοξία».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής αναφερόμενος στο μήνυμα της διακαναλικής, σημειώνει ότι το ΠΑΣΟΚ «χάνει εξαιτίας της πολιτικής του και χάνει τόσο πολύ ώστε να σπεύδει, εκτάκτως, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου στις τηλεοράσεις για να μαζέψει τον κόσμο στο στρατόπεδο της τρόικας» προχωρώντας σε «σπασμωδικές και θεσμικά παρεξηγήσιμες κινήσεις». Η δήλωση του επικεφαλής της Ελεύθερης Αττικής καταλήγει: «Η διαφαινόμενη ήττα της πολιτικής του (του πρωθυπουργού) στις εκλογές θα μετατραπεί σε συντριβή της πολιτικής γελοιότητας. Επιτέλους!».
Πάντως, κατά κοινή ομολογία, με τη συνέντευξη του ο κ. Παπανδρέου, επί της ουσίας, παρενέβη υπέρ «του κ. Σγουρού και σε βάρος όλων των άλλων συνδυασμών», όπως σημειώνει και ο Αλ. Αλαβάνος σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ: «Σας ζητώ να αποκαταστήσετε τη συνταγματική τάξη και να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση στη βάση της αρχής της ισότητας του συνδυασμού “Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής- Ελεύθερη Αττική”, καθώς και των άλλων δύο συνδυασμών που δεν διαθέτουν κοινοβουλευτική κάλυψη, με την εξασφάλιση ακριβώς των ίδιων δυνατοτήτων προβολής από τα ΜΜΕ και στη συγκεκριμένη περίπτωση με διακαναλική συνέντευξη».                              

Γιώργος Κρατημένος
Σχόλια

Exit mobile version