Αρχική πολιτική αριστερά Μια σημαία και μια ιστορία της Αριστεράς, θυσία στο παιχνίδι ...

Μια σημαία και μια ιστορία της Αριστεράς, θυσία στο παιχνίδι των μηχανισμών;

Σήμερα είναι πολύ πιθανό στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να προταθεί η υποψηφιότητα του συντρόφου Μανώλη Γλέζου ως «πρόσωπο τελευταίας διαλογής» μετά τον κ. Παπασπύρο και τον κ. Μητρόπουλο.

Πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ, να μπλοκάρει την πολιτική προοπτική της ρήξης με το σύστημα κυβέρνησης-ΔΝΤ-τρόικας-διευθυντηρίου Ε.Ε. και η οποία προοπτική περιλαμβάνει την υποψηφιότητα του συντρόφου Αλέκου Αλαβάνου.
Ταυτόχρονα η κίνηση αυτή δείχνει τους φόβους και τις αγωνίες επιβίωσης της γραφειοκρατίας του ΣΥΝ.
Αφού η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ αδειάστηκε τελικά, στο παρά πέντε, και από τον κ. Μητρόπουλο, προσπαθεί να επιστρατεύσει σαν ύστατη εφεδρεία στο παιχνίδι των μηχανισμών το Μανώλη Γλέζο.
Είναι κρίμα, ο άνθρωπος που το πρόσωπό του έχει συνδεθεί με την ιστορία της Αριστεράς, ο άνθρωπος σύμβολο των λαϊκών αγώνων της νεότερης ιστορίας, να γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο…
Ελπίζουμε να αντιληφθούν έγκαιρα το μέγεθος του ολισθήματος στο οποίο οδηγούνται.
Γιώργος Βλαχόπουλος, Δήμος Γεωργίου, Νίκος Γιάκος, Πάνος Δαμέλος, Κώστας Δημητριάδης, Δημήτρης Ζαγορίτης, Σωτήρης Θεοδώρου, Μανώλης Ισιγώνης, Παντελής Καβύρης, Γιώργος Καλατζόπουλος, Κώστας Κρανίου, Τασία Κοντοφάκα – Σταματοπούλου, Ελένη- Αλίκη Μηνακάκη, Γιάννης Νάκος, Δημήτρης Οικονομίδης, Κώστας Παπουλής (Γέρος), Χαρά Πασαντονοπούλου, Βαγγελιώ Σωτηροπούλου, Πόλυς Τακόπουλος, Δήμητρα Φωτίδου, Βάσω Χριστοπούλου, Βασίλης Ψαλλιδάς.
(ανένταχτοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ)

2/9/2010

 

Σχόλια

Exit mobile version