Αρχική στήλες Μια ηχηρή… σιωπή

Μια ηχηρή… σιωπή

Ο Δρόμος κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη, για να μιλήσει για την τετραήμερη απεργία των εργαζομένων στον Τύπο, για να αναδείξει την απεργία, για να συμβάλει –με όσες δυνάμεις του αναλογούν- στη σύνδεση όλων των διάσπαρτων αγώνων που καθημερινά πληθαίνουν και αποτελούν ελπίδα ανατροπής του μαύρου μέλλοντος που φέρνουν οι υπηρέτες του Μνημονίου και της τρόικας. Ο Δρόμος δεν επιχειρεί να σπάσει ή να προλάβει την απεργία.

Η τετραήμερη… σιωπή του Τύπου φέρνει στην επιφάνεια την άλλη πλευρά της αστραφτερής και ταυτόχρονα διαπλεκόμενης «ενημέρωσης».
Αναδεικνύει την αποκρουστική πλευρά των συνθηκών γαλέρας που αντιμετωπίζουν όσοι (έχουν ακόμα την «τύχη» να) εργάζονται στα ΜΜΕ.
Αποτελεί, όμως, και μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά ως άνθρωποι την κουβέντα, το συνάδελφο, το φίλο, τη γειτονιά. Τέσσερις μέρες χωρίς τηλεοπτικές «ειδήσεις», χωρίς… αφοπλιστική ενημέρωση, δίνουν τη δυνατότητα να σηκωθούμε από τον καναπέ, να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να μιλήσουμε, ν’ ακούσουμε, να επικοινωνήσουμε, να δούμε αληθινά…
Να μυρίσουμε ξανά το μεγαλείο του συλλογικού, να ξαναθυμηθούμε τη χαρά της αλληλεγγύης, την ομορφιά των κινητοποιήσεων.
Να αποτινάξουμε την εικονική τους πραγματικότητα, την πραγματικότητα για ν’ αλλάξουμε…

 

Σχόλια

Exit mobile version