Αρχική κοινωνία «Με όπλο τη συμμετοχή των πολιτών»

«Με όπλο τη συμμετοχή των πολιτών»

Νίκος Δρακάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων

 

 Με δεσμεύσεις για οραματικό σχεδιασμό και ολοκληρωμένες προτάσεις ενάντια σε παρωχημένες αντιλήψεις και απολίτικες θέσεις μιας «ουδέτερης διαχείρισης» της υφιστάμενης κατάστασης, απευθύνεται στους πολίτες του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Δρακάκης.

Ο κ. Δρακάκης, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καλεί σε συστράτευση όλες τις υγιείς τοπικές δυνάμεις ώστε με ιδέες, οράματα και πρωτοβουλίες να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Ο ίδιος θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη συμβολή του δήμου στην αντιμετώπιση των οξυμένων κοινωνικών αναγκών, δημιουργώντας ανάχωμα και θωρακίζοντας την τοπική κοινωνία απέναντι στις πολιτικές εξαθλίωσης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού.

Στη διακήρυξη της Ενωτικής Κίνησης τονίζεται πως στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων εξακολουθούν να διεκδικούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών παρατάξεις και πρόσωπα «που όχι μόνο τόσα χρόνια σιωπούν επί της ουσίας, αλλά με τις επιλογές τους ενίσχυσαν αυτές τις πολιτικές και τις υλοποίησαν σε τοπικό επίπεδο». Ως απάντηση ο κ. Δρακάκης προτάσσει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών όχι μόνο ως καθολικό δικαίωμα αλλά και ως χρέος όλων έναντι του τόπου τους, χωρίς διακρίσεις κομματικού ή άλλου χαρακτήρα και χωρίς αποκλεισμούς κανενός τύπου.

Η Aνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση παλεύει για την ανατροπή των αποτυχημένων πολιτικών διαχείρισης και της τυφλής εφαρμογής των επιταγών της τρόικας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διεκδικεί την ανατροπή του δημαρχοκεντρικού συστήματος, του παραγοντισμού, της πελατειακής νοοτροπίας και του αποκλεισμού της κοινωνίας από τις λήψεις των αποφάσεων. Στέκεται αποφασιστικά απέναντι στις επιλογές καταστροφής του παραγωγικού ιστού, των δομών και των υπηρεσιών του Δήμου, των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών αγαθών, των απολύσεων του προσωπικού, της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας, της στοχοποίησης του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, της καραμέλας της «ανάπτυξης» σε βάρος των ανθρώπων, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου.

«Καλούμε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη σε όσους διεκδικούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, τη στιγμή που όχι μόνο δεν αντέδρασαν σε τίποτα, αλλά υποστήριζαν και υποστηρίζουν ενεργά και τον Καλλικράτη και τις μνημονιακές πολιτικές», τονίζει ο κ. Δρακάκης.

 

Σχόλια

Exit mobile version