Αρχική κοινωνία Με φουσκωμένα πανιά το κίνημα κατά των ΒΑΠΕ στην Κρήτη

Με φουσκωμένα πανιά το κίνημα κατά των ΒΑΠΕ στην Κρήτη

Με αυξημένη δυναμική μετά τις ορατές οπισθοχωρήσεις δημάρχων αλλά και στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει τον αγώνα του το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων έχουν ήδη επιβάλει την υιοθέτηση θέσεων των πολιτών από δημοτικά συμβούλια κατά της χωροθέτησης ΑΠΕ σε όλο το νησί καθώς και την κατ’ ουσία αποχώρηση της Περιφέρειας Κρήτης από το σχήμα της ψευδεπίγραφης Εταιρίας Λαϊκής Βάσης που αρχικώς είχε ανακοινωθεί.
Στην τρίτη συνάντησή του το Δίκτυο επιβεβαίωσε τη δυναμική ανάπτυξή του με όλο και περισσότερες συμμετοχές φορέων, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα προς όσους επιβουλεύονται τον τόπο τους: «Ας μάθουν ότι αυτόν τον τόπο, την Κρήτη, που ακόμη μυρίζει φωτιά και μπαρούτι, ιδρώτα και αίμα, δεν τον διαπραγματευόμαστε, δεν τον παραχωρούμε, δεν τον χαρίζουμε. Είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε με επιτυχία και να εξαντλήσουμε κάθε νομικό και ένδικο μέσο για τον αγώνα μας, αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτό. Συνεχίζουμε με αποτελεσματικότητα τη μάχη της ενημέρωσης. Κάθε χωριό, κάθε συνοικία θα γίνει εστία αντίστασης ώστε να ακυρωθούν, με κάθε τρόπο, τα σχέδια των επίδοξων “επενδυτών” και των ντόπιων εκπροσώπων τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με τίτλο «Όχι στη νέα κατοχή μέσω ΑΠΕ».
Σε μια σαφή αμφισβήτηση της λογικής «fast track» τα μέλη του Δικτύου προειδοποιούν: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τραπεζίτη και δοτό Πρωθυπουργό, να βαφτίζει εν ονόματι του ελληνικού λαού, τη ληστρική επιδρομή ΑΠΕ ως “εθνική προτεραιότητα”, ούτε στον υπουργό ΠΕΚΑ (που θα έπρεπε να ήταν ήδη στη φυλακή κατά γενική ομολογία ακόμη και συναδέλφων του), να προδιαγράφει δικτατορικά το μέλλον της Κρήτης και της Ελλάδας! Όσες υπογραφές και να βάλλουν, όσες αποφάσεις και να πάρουν, είναι άκυρες».
Η ανακοίνωση καταλήγει με την υπενθύμιση πως μοναδικό χρέος και βαριά κληρονομιά που αναγνωρίζουν τα μέλη του Δικτύου είναι να συνεχίσουν τον αγώνα των προγόνων τους, που θυσιάστηκαν για να τους ελευθερώσουν.

Μ.Δ.
Σχόλια

Exit mobile version