Αρχική πολιτική Με τον Δένδια η κοινή λογική πάει περίπατο

Με τον Δένδια η κοινή λογική πάει περίπατο

Με νέο παραλήρημα, καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε την πρωτοβουλία
να ελέγξει αστυνομικούς που… παριστάνουν τους διαδηλωτές

Την οργή της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την περασμένη Τρίτη, την πρώτη ημέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας. Κλιμάκιο αποτελούμενο από βουλευτές, τη Νομική Υποστήριξη, μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση της Τρίτης κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, σαν αυτούς που και στο παρελθόν έχουν φωτογραφηθεί να συνομιλούν με ένστολους συναδέλφους τους στις γωνίες των δρόμων λίγο πριν από κάθε διαδήλωση. Πρόκειται για τους ασφαλίτες που παριστάνουν τους διαδηλωτές, συλλαμβάνουν, ξυλοκοπούν και γενικά, σε βοηθούν να συνειδητοποιείς ότι ζεις σε μια μεταμοντέρνα χούντα.
Αυτή η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προκάλεσε ένα φασίζουσας νοοτροπίας ξέσπασμα από τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, ο οποίος ξαναμίλησε για τα δύο άκρα εξισώνοντας τους βουλευτές της Αριστεράς με τους χιτλερικούς της Χρυσής Αυγής. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο υπερασπίστηκε τη διαπόμπευση διαδηλωτών από την ΕΛΑΣ, ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του Ιndymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών!
Ο στόχος προφανής: να τους δώσει «βορά» στον αντιεξουσιαστικό χώρο», ενώ χαρακτήρισε τις νομικές συμβουλές προς διαδηλωτές που δημοσιεύθηκαν σε ιστοσελίδα του κόμματος ως «οδηγίες αποφυγής συλλήψεως προς μπαχαλάκηδες». Τα σχόλια θα ήταν περιττά αν όλος ο κόσμος δεν είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι ασφαλίτες με πολιτικά είναι αυτοί που αναίτια πριν από κάθε μεγάλη διαδήλωση διαλέγουν «προληπτικά» στο σωρό εκατοντάδες πολίτες και τους στέλνουν στη ΓΑΔΑ για τα περαιτέρω.  Επιπροσθέτως, όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης κατά την αντιπαράθεση με τον παραληρηματικό υπουργό που μιλούσε για αντιποίηση αρχής, «Δεν υπάρχει αντιποίηση αρχής αλλά μια συζήτηση με τους υπεύθυνους των αστυνομικών αρχών που, όταν έρχονται με τσάντες, κουκούλες και τσαντούλες, είναι υποχρέωση να ερωτώνται τι έχουν μέσα οι τσαντούλες τους. Μήπως είναι ορισμένοι από αυτούς εκείνοι που προκαλούν επεισόδια στο όνομα της τάξης;» Για το θέμα, όπως και για την ανάρτηση φωτογραφιών μυστικών αστυνομικών έχει διαταχτεί προανάκριση, αλλά είναι προφανές ότι η ενέργεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ενοχλήσει πάρα πολύ. Απόδειξη είναι ο συνεχής κατήφορος ενός υπουργού που έχει γίνει πασίγνωστος σε όλη την Ευρώπη ως υπερασπιστής των βασανιστών της ΓΑΔΑ…                                                      
Η.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version