Αρχική κοινωνία εργασία ματιές στα Δ.Σ: Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το σχέδιο Καλλικράτης

ματιές στα Δ.Σ: Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το σχέδιο Καλλικράτης

Πώς αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το αύριο του σχεδίου Καλλικράτης;

Απαντά ο Κωνσταντίνος Γιολδάσης, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Ν.Α. Νομού Κυκλάδων (ΣΥΝΑΝΚ)* και μέλος Γ.Σ. της Ομοσπονδίας των νομαρχιακών υπαλλήλων (ΟΣΥΝΑΕ)

Ο Σύλλογός μας, εδώ και περίπου 3 μήνες, βρίσκεται σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στα πρωτοφανή μέτρα της κυβέρνησης, μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρατηγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ, μέσω του Προγράμματος «Καλλικράτης», τίθενται σε ομηρία οι χιλιάδες εργαζόμενοι των Ν.Α. Επιλέξαμε το μόνο μέσο που είχαμε: την απεργία. Απεργία, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και όχι την ταλαιπωρία. Μπροστά στη μαζικότητα των κινητοποιήσεων μας, που περιλάμβανε μεταξύ των άλλων και απεργίες στις δημοπρασίες, ο νομάρχης Κυκλάδων κάλεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου και ζήτησε να μην γίνει απεργία τη μέρα που δημοπρατείται το νέο Γυμνάσιο Μεσσαριάς Θήρας. Στην ξεκάθαρη στάση μας ότι τη στιγμή που το σύνολο των εργαζομένων στη χώρα, αντιδρούσε στην επίθεση, εμείς δεν μπορούσαμε να οπισθοχωρήσουμε, ο νομάρχης, νομαρχιακοί σύμβουλοι και έπαρχοι, δυστυχώς, άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Μετά από δυόμισι μήνες συνεχών κινητοποιήσεων, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες των πολιτών και χωρίς σε καμία περίπτωση να καμφθούν οι αντιστάσεις μας από το κλίμα τρομοκράτησης, αφήσαμε να γίνουν μόνο οι δημοπρασίες του Γυμνασίου Μεσσαριάς και η επισκευή σχολείου στην Πάρο, συνεχίζοντας όλες τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις μας. Δείξαμε, με αυτό τον τρόπο, ότι οι υπάλληλοι έχουν τις ευαισθησίες, παρά την πραγματικά δυσμενή θέση στην οποία έχουν βρεθεί.
Δυστυχώς, αντί να αναγνωρίσει τη θετική ανταπόκρισή μας στο αίτημά του ο νομάρχης λίγες μέρες μετά, με εξώδικη επιστολή του, εγκαλεί το Δ.Σ. να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις για το σύνολο των δημοπρασιών, αναιρώντας στην πράξη, προηγούμενες προφορικές του δεσμεύσεις.
Μια επιστολή, η οποία έγινε την ώρα που κατετίθετο στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις εφιαλτικές αλλαγές στο ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Δηλαδή, την ώρα που έχει κηρυχτεί πανεργατική απεργία, την ώρα που οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα συνεχίζονται, συστρατεύεται ο νομάρχης με τα ψέματα της κυβέρνησης, βάζοντας πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, τρομοκρατώντας τον λαό και τους εργαζόμενους. Μέτρα, τα οποία θα φέρουν σε δυσχερέστατη θέση το σύνολο των εργαζομένων, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές όπως είναι οι Κυκλάδες.
Ο Σύλλογός μας και οι εργαζόμενοι της Ν.Α. Κυκλάδων στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους: Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλο τον εργαζόμενο λαό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μέχρι να ανατραπούν αυτά τα μέτρα. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από οποιονδήποτε, ο οποίος με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, βάλλει κατά των συμφερόντων των εργαζομένων, επιλέγοντας στρατόπεδο το οποίο είναι αντίθετο με την κοινωνία. Εμείς, σε κάθε περίπτωση, αν και με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» αναμένεται να βρεθούμε σε πιο δύσκολη θέση, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των πολιτών του νομού, που είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαίνουν τον δίκαιο αγώνα μας.

*Για επικοινωνία: www.synank.gr και www.emdydas-cyclades.gr

 

Σχόλια

Exit mobile version