Αρχική πολιτική αριστερά Μανώλης Γλέζος: “Χρέος μας να φτιάξουμε το κόμμα του λαού”

Μανώλης Γλέζος: “Χρέος μας να φτιάξουμε το κόμμα του λαού”

Συζήτηση προκάλεσε την Πέμπτη εντός του χώρου του Συνεδρίου, αλλά και εκτός αυτού, σε δημοσιογραφικά γραφεία, η ομιλία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος σημείωσε ότι «Χρέος μας είναι να πάμε από το προσωποπαγές κόμμα, στο κόμμα του λαού.

Ακούμε πολύ για “κόμμα των μελών”. Έχουμε πει ότι η σχέση κόμματος – λαού έχει αλλάξει. Αν παλιότερα τα κόμματα χρειάζονταν ως καθοδηγητές, σήμερα υπηρετούν το λαό. Θέλουμε χίλιες φορές το κόμμα των μελών, αλλά πρέπει να έχει κανόνες. Δεν θέλω να είστε χειροκροτητές εισηγήσεων και οι ικανότητές σας να μην χρησιμοποιούνται. Στους Κορυσχάδες γράφει όχι ότι η εξουσία πηγάζει απλά από τον λαό, αλλά ότι ασκείται από τον λαό!».
Για το θέμα των συνιστωσών, ήταν επίσης αιχμηρός: «Δεν είναι αντιθετικό να είσαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα των δυνάμεων που τον έφτιαξαν, μάλλον οι πολιτικές δυνάμεις αυτές αποτελούν εγγύηση για έναν ΣΥΡΙΖΑ των μελών. Δεν μπορεί άλλος να αποφασίζει για εσένα! Συμφωνήσαμε σε κοινή δράση μέχρι ο λαός να πάρει την εξουσία. Κακά τα ψέματα, μόνος του ο ΣΥΝ δεν έμπαινε πάντα στην Βουλή, όλοι μαζί μπήκαμε, και τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν. Πώς αποφασίζεις για εμένα και με ποιο δικαίωμα; Έχουμε φτάσει σε έναν κόμπο. Δεν θα καταστρέψουμε τις ελπίδες του λαού… Πες ότι αρνούμαστε να αυτοδιαλυθούμε, τι θα κάνετε – θα το αντιμετωπίσετε ως κάτι το νέο; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, όχι εμείς με εσάς. Θέλουμε να φέρουμε όπως είπα, εσένα ελληνικέ λαέ, στην εξουσία. Κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση της δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Κοινή δράση λοιπόν, κάτω από την σκεπή του ενιαίου φορέα, όχι χωριστά, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αυτό που μας έφερε εδώ».

Σχόλια

Exit mobile version