Αρχική κοινωνία Λουκέτο στο κολυμβητήριο Ηρακλείου

Λουκέτο στο κολυμβητήριο Ηρακλείου

Χωρίς κολυμβητήριο είναι από τις 22 Νοεμβρίου το Ηράκλειο, η τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας.

Η κρατική επιχορήγηση που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2011 διεκόπη αιφνιδιαστικά τον Ιούλιο και μέχρι τον Οκτώβριο κάποια από τα έξοδα λειτουργίας καλύπτονταν από τους ίδιους τους γονείς και τα μέλη των αθλητικών συλλόγων.
Ωστόσο τον Οκτώβριο η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τα χρέη του κολυμβητηρίου να ανέρχονται σε ποσά των 40.000 ευρώ προς τη ΔΕΗ και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης. Αρχικά έκλεισε η μεγάλη πισίνα καθώς ήταν πλέον αδύνατη η συντήρησή της και στη συνέχεια διεκόπη η παροχή νερού καθώς ο Δήμος ζήτησε να πληρωθεί για τους χρωστούμενους λογαριασμούς.
Η χαριστική βολή ήρθε με τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, η οποία σήμανε και το οριστικό λουκέτο για το κολυμβητήριο. Τραγική ειρωνεία είναι πως στον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ επιβλήθηκε και το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων, ύψους 10.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το κολυμβητήριο είναι κρατικό οίκημα.
Για εικόνα ντροπής μιλά στο Δρόμο η Μαίρη Μηναδάκη, προπονήτρια και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κρήτης. «Είναι ένα έγκλημα εις βάρος της κοινωνίας του Ηρακλείου και του μαζικού αθλητισμού. Οδηγούν τα παιδιά σε ιδιωτικά κολυμβητήρια και καταστρέφουν τις πιθανότητες για οποιαδήποτε διάκριση καθώς πλέον δεν υπάρχει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων για καθημερινή προπόνηση. Η πόλη έχει αναδείξει κολυμβητές με παγκόσμιες διακρίσεις, αλλά αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν» λέει χαρακτηριστικά.

Μπάνιο μετά την έκτη δόση…
Για καταστάσεις που το Ηράκλειο έχει να ζήσει από τον πόλεμο μιλά ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Κώστας Διαλυνάς. «Από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο έχει να μπει λουκέτο σε αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη. Πάμε ήδη πολλές δεκαετίες πίσω» αναφέρει, ενώ αποκαλύπτει πως στην τελευταία επικοινωνία του με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το ξεμπλοκάρισμα των κονδυλίων του απάντησαν πως νεώτερα πρέπει να περιμένει μετά την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου από την τρόικα…

Μ.Δ.

 

Σχόλια

Exit mobile version