Αρχική πολιτική αριστερά Λάθος χειρισμοί και «όχι» σε Μητρόπουλο

Λάθος χειρισμοί και «όχι» σε Μητρόπουλο

Πρόταση-θέση του Αριστερού Ρεύματος που κατατέθηκε στην ΚΠΕ του ΣΥΝ.

1. Θεωρούμε ότι σε γενικές γραμμές η διαχείριση και ο πολιτικός προσανατολισμός της πλειοψηφίας σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση.
2. Διαφωνούμε ριζικά με το πολιτικό περιεχόμενο που παρακολουθεί την επιλογή του Αλέξη Μητρόπουλου ως επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου Αττικής και θεωρούμε ότι η επιλογή αυτή είχε και θα έχει ευρύτερες άκρως αρνητικές συνέπειες στο πολιτικό στίγμα του ΣΥΝ σε όλη την Ελλάδα.
3. Κρίνουμε θετικά και υπερψηφίζουμε όλες τις επιλογές, ανεξαρτήτως τυχόν επιφυλάξεων σε πρόσωπα, στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες, οι οποίες συνιστούν ενωτικές λύσεις και βρίσκουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
4. Προτείνουμε στις περιπτώσεις που μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί η ευρύτερη συναίνεση και στήριξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχιστούν με ειλικρίνεια και μέχρι την ύστατη στιγμή οι προσπάθειες για ενωτικές λύσεις και διεξόδους.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει κάθε τι δυνατό για να αποφευχθούν τραυματικές καταστάσεις με δύο ψηφοδέλτια από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που μας βρίσκει αντίθετους.
5. Τέλος, είναι προφανές και αυτονόητο ότι θα σεβαστούμε τις όποιες αποφάσεις και επιλογές του κόμματος, όπως αυτονόητο είναι ότι, ανεξάρτητα από όποιες απόψεις μας, θα κινηθούμε μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές με απόλυτη προσήλωση στο γράμμα και το πνεύμα του καταστατικού μας και των πολιτικών και καταστατικών υποχρεώσεών μας ως στελέχη του κόμματος.

Σχόλια

Exit mobile version