Αρχική πολιτική Κόκκινα χαλιά και κόκκινες ζώνες

Κόκκινα χαλιά και κόκκινες ζώνες

Ρεσιτάλ καταστολής… προς τιμήν του Γκάουκ

Η κυβέρνηση Σαμαρά καταφεύγει σε ακραίες πρακτικές καταστολής προκειμένου να σβήσει κάθε εστία αντίστασης στην πολιτική της. Ειδικά τις τελευταίες μέρες, με αφορμή και την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ στη χώρα μας, οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν πρωτοφανή ζήλο απέναντι σε κάθε κινητοποίηση, προστατεύοντας την εικόνα της κυβέρνησης απέναντι στο μεγάλο επισκέπτη.
Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας ήρθαν αντιμέτωποι με κυβερνητικές απαγορεύσεις και αστυνομικούς κλοιούς. Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σχολικοί φύλακες, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και συνδικαλιστές από άλλους χώρους. Νωρίτερα, σε συγκέντρωση στην Ομόνοια καλούσαν συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
Τους διαδηλωτές που ξεκίνησαν από την Κλαυθμώνος σταμάτησαν αστυνομικές δυνάμεις πριν κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, ενώ επιθέσεις στην οδό Σταδίου δέχτηκαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, των οποίων η προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό, στο υπουργείο Εργασίας, ακυρώθηκε. Τη βία της αστυνομίας δέχθηκε, μεταξύ άλλων, και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει την ιδιότητά του στους αστυνομικούς.
Απίστευτες σκηνές, όμως, διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Γκάουκ, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές όχι μόνο διαδηλωτών αλλά και ανυποψίαστων πολιτών που έκαναν το… λάθος να περνούν από κεντρικά σημεία της πόλης.
Εν τω μεταξύ, σε μια πρωτοφανή ενέργεια, η Ασφάλεια Αττικής έστειλε έγγραφο, τη μέρα της συγκέντρωσης, προς τη Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το οποίο καλεί την Ομοσπονδία να της παραδώσει προσωπικά δεδομένα και στοιχεία όλων των μελών των οργάνων της αλλά και των Διοικήσεων των σωματείων που ανήκουν σε αυτήν. Το έγγραφο της Ασφάλειας στάλθηκε -υποτίθεται- προκειμένου να διερευνηθεί μια παλιότερη, άσχετη υπόθεση.
Κοντά σε αυτά, βέβαια, προστίθεται η υστερία της Ν.Δ. σχετικά με την έκδοση του βιβλίου του Δ. Κουφοντίνα από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Η νέα παράσταση περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις εκπροσώπων Τύπου, αναφορές σε υποτιθέμενα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και παραπολιτικά δημοσιεύματα σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που υποδείκνυαν άλλους αντί άλλων…
Πέρα από τις φαιδρές πλευρές του κλίματος που δημιουργεί η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι δεδομένο ότι από πίσω βρίσκεται η πολιτική της απονομιμοποίησης στο εσωτερικό της χώρας και η ανάγκη να στηριχθεί από τους εξωτερικούς παράγοντες, τους μόνους, σχεδόν, συμμάχους που της έχουν απομείνει, μαζί με κομμάτια της εσωτερικής διαπλοκής που επιδιώκουν τη διάσωσή τους. Σε αυτό το περιβάλλον, οι αυταρχικές, κατασταλτικές και τρομολαγνικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν. Η αντιμετώπισή τους είναι θέμα Δημοκρατίας.

Γ.Π.

Σχόλια

Exit mobile version