Αρχική κοινωνία Κράτος των Ραγκούση, Παπουτσή, Καστανίδη…

Κράτος των Ραγκούση, Παπουτσή, Καστανίδη…

Αναξιοπιστία, αναλγησία, απανθρωπιά, ρατσισμός.

Η γραία Μανιάτισσα, η θεία Κανέλλα η Μουρουζόνυφη μου τ’ άφησε εντολή και ψυχικό πριν πεθάνει. «Κορώνα μου, τ’ Αρβανάκια να τάχεις έννοια και να τα συντρέχεις». Και όταν τη ρώτησα με απορία, γιατί ρε θεια αυτή η αγωνία; Μου είπε συγκινημένη, με βουρκωμένα τα αγνά γαλάζια μάτια της.

«Όντες ερεματίστηκα και έσπασα το γοφί μου, το μικρό τ’ Αρβανάκι ο Τίλης με ζαλώθη, με πήγε μέχρι το δρόμο και με συνόδεψε στο Κέντρο Υγείας στην Αρεόπολη, ήτα δίπλα μου μέχρι το νοσοκομείο, στη Σπάρτη, που με πήγασι για το χειρουργείο».
«Όντες έπαρε φωτιά στο χωριό, τ’ Αρβανάκια ήρθασι να τη σβήσουσι. Ετούτο, το μικρό ο Τίλης –ζωή νάχει– κουβάλα τα νερό με το σιγκλάκι από την απάνου γηστέρνα».
«Όντες εγένη ο σεισμός στα Κύθηρα και επέσασι το καμπαναριό τ’ Άη Χαραλάμπου και η στέγη, τούτα ετρέξασι να περιμαζέψουσι τα ’κονίσματα».
«Άμα με συναντήσουσι φορτωμένη, με χαιρετούσι και τα ζαλώνονται, θέου-δε θέου».

«Γι’ αυτά τα νοιάζουμαι, και για τόσα άλλα. Χωρίς ετούτα θάχασι ρημώσει οι Πιόντες».

Αυτή ήταν η αγωνία της θεία Κανέλλας, και να που τώρα βρέθηκα να συλλογάμαι –τι κάνεις ρε ανηψιέ για τα Αρβανάκια;
Α, ναι ! Διαβάζω την έκθεση πρακτικών και απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου. Ο Αρβανάκος –Τίλης– της θείας Κανέλλας, κατά κόσμον XHIPE NERTIL του ISMET, αφού συνελήφθη χωρίς χαρτιά –έτσι έσβηνε φωτιές, ξεσκαρτάριζε τα ερείπια απ’ τις εικόνες, μετέφερε τη σακατεμένη θεία Κανέλλα, ξαλάφρωνε απ’ τα φορτία τους γέροντες και τις γραίες, έδινε ζωή στο μανιάτικο χωριουδάκι να μην ερημώσει– καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης δέκα πέντε (15) μηνών και μια συνολική χρηματική ποινή 3.700 ευρώ.
Η ποινή φυλάκισης είναι σε εξέλιξη, αλλά διεκόπη μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου «περί αποσυμφόρησης των φυλακών».
Ο Τίλης μεταφέρθηκε απ’ τις φυλακές της Τίρυνθας προ τεσσάρων περίπου εβδομάδων στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου, με εντολή απέλασης στη γενέτειρά του Αλβανία. Εκεί όμως θυμήθηκαν ότι εκκρεμούσε η χρηματική ποινή των 3.700 ευρώ. Και το ευτράπελο, αν όχι τραγικό: Το Ελληνικό Κράτος Δικαίου έθεσε το δίλημμα στον Τίλη: Ή πληρώνεις τη χρηματική ποινή, ή στη μετατρέπουμε σε μέρες φυλάκισης και επιστρέφεις για να τις εκτίσεις στις φυλακές. Για κάθε 5 ευρώ ποινής, 1 ημέρα φυλακή. Αλλά επειδή στα ελληνικά δικαστήρια ο καταλογισμός χρηματικής ποινής προσαυξάνεται κατά 92% συν το κόστος δικαστικών εξόδων, ο Τιλης κλήθηκε να πληρώσει συνολικά 8.243,42 ευρώ, ή θα επέστρεφε στη φυλακή για άλλες 1.648,84 μετατρέψιμες ημέρες ποινής. Δηλαδή άλλα 4,5 χρόνια στη στενή.
Μάλιστα, για να τον διευκολύνουν στην αποπληρωμή της χρηματικής ποινής, του πρότειναν 120 μηνιαίες δόσεις, που όμως προϋπέθεταν να έχει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Οι αθεόφοβοι, συλλαμβάνουν μετανάστες χωρίς χαρτιά και απαιτούν απ’ αυτούς τους δυστυχείς, αόρατους και ανέστιους, να έχουν ΑΦΜ. Είναι θεομπαίχτες και γελοίοι ταυτόχρονα.
Όμως ο Τίλης, που στις φυλακές της Τίρυνθας δεν τεμπέλιαζε, δούλευε μάγειρας, τους είπε το αυτονόητο και γνωστό «δεν έχω χαρτιά, άρα ούτε και ΑΦΜ». Και τότε το Ελληνικό Κράτος Δικαίου τον επανέφερε στις τάξεις των τροφίμων των φυλακών με εργασία μαγείρου.

Ξεχάσθηκε και αγνοήθηκε όχι μόνο η προσφορά του, αλλά και το γεγονός της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης περί αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών.

Ο Αρβανάκος της θείας Κανέλλας μπήκε παράνομα στην Ελλάδα, και μετά τη σύλληψή του, κρατείται παρά τη θέλησή του και ενάντια στην επιταγή του νομοθέτη για αποσυμφόρηση των φυλακών. Ο Τίλης ελληνοποιείται βίαια. Το Ελληνικό Κράτος βαρβαρίζοντας αυτοδιακωμωδείται, χυδαία και ξεδιάντροπα. Στερεί την ελευθερία ενός ανθρώπου που πλήρωσε και την οικονομική ποινή και τη στέρηση της ελευθερίας του.
Σ’ αυτό το σημείο, θέλω να εκφράσω την οργή μου, αφού στην Ελλάδα το αδίκημα της εισόδου χωρίς θεώρηση (VISA) από τους Αλβανούς δεν υφίσταται. Η Ελλάδα πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με την Αλβανία για ελεύθερη είσοδο των πολιτών χωρίς θεωρήσεις (VISA).
Όμως αυτό το κράτος-ανθρωποκυνηγός μεταναστών χωρίς χαρτιά, δεν περιορίζεται μόνο στην υπερεκμετάλλευση των μεταναστών, με την ιδιοποίηση της παραγόμενης αξίας και υπεραξίας, τη μη υπαγωγή τους στο καθεστώς ίσης μεταχείρισης με τους Έλληνες εργαζόμενους, της μη αναγνώρισης Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
Στην περίπτωση του Αλβανού XHIPE NERTIL του ISMET, το κράτος φέρεται σαν ξιπασμένος μπαταχτσής, απατεώνας, λαμόγιο, καταφερτζής, εκβιαστής, ψεύτης, παπατζής κ.ά.
Τα αδέλφια του Τίλη που «νόμιμα» βιώνουν την εκμετάλλευση της ανήθικης ελληνικής ρατσιστικής νοοτροπίας, δεν άντεξαν τον απάνθρωπο βασανισμό του αδελφού τους, και αφού υποθήκευσαν τη μελλοντική τους εργασία, δανείστηκαν το ποσό των 3.700 της χρηματικής ποινής του Τίλη, που με τις κομπιναδόρικες προσαυξήσεις έφθασε τις 8.243,42 ευρώ, και το κατέβαλαν στη ΔΟΥ Γυθείου στις 14/2/2011.
Και ενώ, όπως τους διαβεβαίωνε ο εισαγγελέας, άμεσα ο Τίλης θα αποφυλακιζόταν, τι ντροπή, μέχρι αυτή τη στιγμή κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ναυπλίου.
Ο Αλβανός Τίλης μπήκε στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά, την επιλογή του την πλήρωσε με φυλάκιση, με απλήρωτη εργασία στη φυλακή, και με 8.243,42 ευρώ, που δεν τα είχε και τα δανείστηκαν τα αδέλφια του, και εδώ και 20 περίπου ημέρες του στερούν, χωρίς καμία δικαιολογία, το δικαίωμα στην ελευθερία, στην επικοινωνία, στην ανθρώπινη ζωή. Ο Τίλης πληρώνει διπλή εκμετάλλευση, της εργασίας του και της ρατσιστικής συμπεριφοράς του βάρβαρου καταδυναστευτικού ελληνικού αρρωστημένου καθεστώτος.
Η κυβέρνηση της μηδενικής ανοχής στους μετανάστες είναι ο κατηγορούμενος της απόλυτης ρατσιστικής ενοχής.
Ο Ραγκούσης των sandwiches της Πάρου, ο Παπουτσής των φοιτητικών διακηρύξεων του παρελθόντος και ο Καστανίδης των κούφιων εξαγγελιών και διακηρύξεων περί ελευθερίας, είναι δυνάστες, καταπιεστές, υποκριτές και συνένοχοι του δράματος που βιώνουν οι μετανάστες.
Είναι υπουργοί των απειλών, του αυταρχισμού, της απανθρωπιάς και της υπόθαλψης και καλλιέργειας της αναξιοπιστίας του κράτους, της ψευτιάς, της απάτης, της κλεψιάς, της λαμογιάς, της κουμπαριάς, των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κακού συναπαντήματος.
Είναι αυτοί που κατασκευάζουν μετανάστες απεργούς πείνας, φυλακισμένους και θύματα. Υπατία, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, άνθρωποι χωρίς χαρτιά είναι τα θύματα της τυφλής απάνθρωπης πολιτικής τους.
Είναι αυτοί που πρέπει να καταγγελθούν απ’ όλα τα βήματα και φόρα, για εγκληματική πολιτική συμπεριφορά κατά αδυνάμων, ανέστιων και κατατρεγμένων που αγωνίζονται με τη ζωή τους για να μη χαθεί η αξιοπρέπεια ακόμη και όσων εθελοτυφλούν και δεν θέλουν ν’ ακούνε.
Η ελληνική κοινή γνώμη δεν αποτυπώνεται στις καλοπληρωμένες μετρήσεις των δημοσκοπικών κερδοσκόπων, αλλά στην παρακαταθήκη της θείας Κανέλλας της Μουρουζόνυφης απ’ τις Πιόντες, «Κορώνα μου, τα Αρβανάκια να τα ’χεις έννοια και να τα συντρέχεις».

Η Υπατία, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Τίλης, ο Ομάρ, ο Μαχμούτ, η Χατιτσέ, είναι το άλλο μας μισό και μεις πεινάμε και διψάμε μαζί τους. Είμαστε αλληλέγγυοι στην αξιοπρέπεια!

Για την απόδοση ευθύνης,
Σωτήρης Γεωργόπουλος
Σχόλια

Exit mobile version