Αρχική κοινωνία Κομπίνα μαμούθ σε ΙΚΑ και νοσοκομεία

Κομπίνα μαμούθ σε ΙΚΑ και νοσοκομεία

Μία υπάλληλος νοσοκομείου σε διαθεσιμότητα, άλλος ένας σε αργία, ονόματα μεγαλογιατρών του Ηρακλείου και διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ να πέφτουν σαν βροχή και συνταγές, πολλές συνταγές για πανάκριβα φάρμακα ακόμα και για πεθαμένους, περιλαμβάνει το νέο σκάνδαλο που «έσκασε» στο Ηράκλειο. Πολλοί βέβαια είναι εκείνοι που λένε πως λίγο πολύ αυτά ήταν γνωστά στο χώρο της υγείας στην Κρήτη αλλά τώρα παρουσιάστηκε μια καλή συγκυρία για να «αποκαλυφθούν» με τον σχετικό θόρυβο που συνοδεύει τέτοια γεγονότα.

Το σενάριο στο βασικό σκέλος του σκανδάλου περιλαμβάνει γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου που συνεργάζονται με διοικητικούς υπαλλήλους στο ΙΚΑ και γράφουν πανάκριβα φάρμακα σε ασθενείς (ιδίως καρκινοπαθείς) που έχουν ήδη πεθάνει. Ζητούμενο παραμένει πως βρέθηκαν τα βιβλιάρια των ασθενών στα χέρια των γιατρών ή και αν ακόμα έγινε πλαστογράφηση των αριθμών μητρώου ή και των ίδιων των βιβλιαρίων. Τα φάρμακα φυσικά παρέχονται από συγκεκριμένη εταιρία, η οποία ήταν στο κόλπο.
Η πρώτη αποκάλυψη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Ανακαλύφθηκε υπάλληλος του νοσοκομείου που παρείχε «διευκολύνσεις» για μεγάλα έσοδα στην εταιρία με παραϊατρικά υλικά που ανήκε στον γιό της (!) και γιατροί και εξειδικευμένοι νοσηλευτές που συνεργάζονταν με ιδιωτικά θεραπευτήρια ή που είχαν συστήσει ακόμα και δικές τους παρεμφερείς ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών υγείας.
Κάποιοι μιλούν για πόλεμο μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, που αυτή την ώρα «διοχετεύουν» πληροφορίες για τις ατασθαλίες των ανταγωνιστών τους, ενώ άλλοι χαρακτηρίζουν ως «μη ανύποπτο» τον χρόνο δημοσίευσης των πληροφοριών λίγο μετά την αλλαγή φρουράς στο Υπουργείο Υγείας, στη διοίκηση του ΙΚΑ αλλά και τις εξαγγελίες του υπουργείου για κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκή στο σκάνδαλο και του Βενιζελείου, του άλλου μεγάλου νοσοκομείου στο Ηράκλειο, ενώ ήδη προσωπικό και των δύο νοσοκομείων ελέγχεται «για το βαθμό και την έκταση παράνομης εμπλοκής προσωπικού των δυο νοσοκομείων σε ιδιωτική εταιρεία που φέρει την επωνυμία Κέντρο Νοσηλευτικής Υποστήριξης Κρήτης ΕΠΕ», όπως αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο της 7ης ΔΥΠΕ.
Τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία και στο ΙΚΑ μεταξύ των ασθενών περιφέρονται επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας, ελεγκτές του ΣΔΟΕ, ο ίδιος ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης και ο εισαγγελέας πρωτοδικών Ηρακλείου Ν. Μαρκάκης ψάχνοντας όλοι την άκρη που θα ξετυλίξει το κουβάρι της διαφθοράς. Την ίδια στιγμή διενεργούνται τρεις Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις, μία για το ΠΕΠΑΓΝΗ, μία για το Βενιζέλειο και μία για το ΙΚΑ.
Η εγκατάλειψη του χώρου της Υγείας ήταν αυτή που εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα κάποιοι να βρίσκουν ευκαιρία για μεγάλες κομπίνες εις βάρος των ασφαλισμένων και οι πολίτες για ακόμα μία φορά να είναι τα θύματα της παντελούς φροντίδας για την πρωτοβάθμια υγεία. Πολλές φορές δε, ακόμα και μετά θάνατον…

 

Σχόλια

Exit mobile version