Αρχική κοινωνία εργασία Κοινοί απατεώνες σε βάρος μικροσυνταξιούχων

Κοινοί απατεώνες σε βάρος μικροσυνταξιούχων

Δύο αποκαλυπτικές καταγγελίες που δεν θα τις δείτε στις ειδήσεις

Συνταξιούχοι-φαντάσματα και εισοδηματίες με ΕΚΑΣ είναι τα αγαπημένα θέματα των ΜΜΕ. Θέματα που εκτοξεύονται κατά… ριπάς εναντίον του λαού, σπέρνοντας την αμφιβολία για τους πραγματικούς ενόχους που δημιούργησαν την τεράστια τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η απογραφή των συνταξιούχων, που αξιοποιήθηκε ως παραγωγή ειδήσεων επί πολλούς μήνες, τελικά δεν έχουμε μάθει τι ακριβώς απέδωσε. Οι διαρροές από το υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του ΙΚΑ ξεκίνησαν από «109.000 συνταξιούχους-φαντάσματα» (Ημερησία, 7/10), για να φτάσουν τις 20.907 στις 25/11. Έκτοτε, δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση. Τελικά πόσοι (και πώς) εισέπρατταν συντάξεις χωρίς να δικαιούνται; Θα το μάθουμε αλήθεια ποτέ ή απλά αυτή η δήθεν αποκάλυψη ήταν το περιτύλιγμα των νέων μειώσεων στις συντάξεις που έρχονται;
Ανάλογης σοβαρότητας είναι και οι διαρροές για τους επιχειρηματίες που εισέπρατταν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το γνωστό ΕΚΑΣ. Μάλιστα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, από την 1η Δεκεμβρίου, διέκοψε τις καταβολές του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους που στη διασταύρωση στοιχείων υπήρχαν ελλείψεις, οδηγώντας τους στα γκισέ των ταμείων να προσκομίζουν εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Διαβάστε παρακάτω δυο αληθινά περιστατικά (όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση της εφημερίδας):
Ηλικιωμένη συνταξιούχος του ΟΓΑ πεθαίνει στις 17/3/2011. Οι συγγενείς της καταθέτουν, μέσω του ανταποκριτή του ΟΓΑ, τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ενώ καταθέτουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εισπράξουν τα έξοδα κηδείας. Έκπληκτοι ανακαλύπτουν ότι η σύνταξη έξι μήνες μετά εξακολουθεί να μπαίνει στο λογαριασμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Καταφεύγουν στην κεντρική υπηρεσία του ΟΓΑ, από όπου τους πληροφορούν ότι στο σύστημά τους είναι καταχωρημένη η ληξιαρχική πράξη θανάτου, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή να σταματήσει η καταβολή της σύνταξης. Ενάμισι μήνα μετά έρχεται η ειδοποίηση για την είσπραξη των εξόδων κηδείας. Μετά από αυτό προσφεύγουν πάλι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μαθαίνουν ότι η σύνταξη εξακολουθεί και μπαίνει στο λογαριασμό!
Συνταξιούχος του πρώην ΤΕΒΕ, ξαφνικά την 1η Δεκεμβρίου λαμβάνει μόνο την πενιχρή σύνταξη χωρίς το ΕΚΑΣ. Μετά την αρχική ψυχρολουσία των οικείων του που περιμένουν με αυτά τα χρήματα να καλύψουν τις τεράστιες δαπάνες συντήρησής του, αφού χρήζει συνεχούς συνοδείας και η σύνταξή του (μαζί με το ΕΚΑΣ) καλύπτει μόνο ένα μέρος από τα καθημερινά του έξοδα, έρχεται η επιστολή του ΟΑΕΕ που ειδοποιεί ότι θα πρέπει να προσφύγουν στην υπηρεσία για να προσκομίσουν πάλι τα αποδεικτικά ότι δεν έχει άλλα εισοδήματα. Εκεί θα ανακαλύψουν ότι «ναι, δικαιούται το ΕΚΑΣ», αλλά θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Μάρτιο για να το εισπράξουν. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα φθηνό κόλπο, μέσω του οποίου το κράτος παρακρατά για 3-4 μήνες τεράστια ποσά, αφού προφανώς η διακοπή του ΕΚΑΣ αφορά μεγάλο αριθμό συνταξιούχων.
Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά δεν θα δουν το φως το δημοσιότητας. Όπως δεν είδε το φως το δημοσιότητας η απίστευτη ταλαιπωρία ηλικιωμένων ανθρώπων που έσπευσαν να στηθούν στις ατελείωτες ουρές για να απογραφούν. Φαίνεται ότι με τη μέθοδο αυτή η κυβέρνηση ήθελε να εμπεδωθεί η εικόνα των «απατεώνων συνταξιούχων», οι οποίοι κατακλέβουν το κράτος και να απομακρυνθεί το φως της δημοσιότητας από τους απίστευτους απατεώνες-κυβερνητικούς αξιωματούχους που τοκίζουν στην αγωνία και τον πόνο των απλών ανθρώπων για να εξυπηρετήσουν τους στόχους που έχουν θέσει αυτοί και οι τροϊκανοί εταίροι τους.
Γιώργος Κατερίνης

 

Σχόλια

Exit mobile version