Αρχική κοινωνία «Κλέβουν τα όνειρα των παιδιών μας»

«Κλέβουν τα όνειρα των παιδιών μας»

Μιλά στο Δρόμο η μητέρα που άνοιξε πανό στη Βουλή. Του Μάριου Διονέλλη

«Κλέβουν από τα παιδιά μας το χαμόγελο και τα όνειρά τους, τα θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό για αυτό τους παρέχουν μια παιδεία χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο», λέει στο Δρόμο η Διονυσία Αθανασοπούλου, που την Τρίτη «αναστάτωσε» τη Βουλή σηκώνοντας ένα πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθηνών, είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που συνεδρίαζε με αντικείμενο τη σχολική βία κι όταν πήρε το λόγο φώναξε στους βουλευτές «Θέλετε οι μαθητές να είναι φοβισμένοι και χαφιέδες!», αναφερόμενη στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των καταλήψεων. «Δεν είναι μόνο οι καταλήψεις», λέει στο Δρόμο η κ. Αθανασοπούλου, «τα παιδιά μας αγωνίζονται με κάθε τρόπο για ένα καλύτερο αύριο. Είναι οι ελλείψεις στα βιβλία και τους καθηγητές, είναι η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, είναι η αφόρητη κατάσταση που δημιουργείται στο επονομαζόμενο ‘Νέο Σχολείο’ της κ. Διαμαντοπούλου. Για όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι στους δρόμους και δεν έχουμε παρά να τα στηρίξουμε».

«Κάτι αλλάζει στους γονείς»
Ως μεμονωμένα και κατευθυνόμενα περιστατικά αντιμετωπίζει η κ. Αθανασοπούλου τα κρούσματα απειλών και βίας από γονείς προς μαθητές που κάνουν καταλήψεις. «Προέρχονται από συγκεκριμένους, γνωστούς χώρους», λέει και τονίζει πως δεν μπορούν να αμαυρώσουν το σύνολο της στάσης των γονιών. «Ήδη μετά τα τελευταία μέτρα οι γονείς συνειδητοποιούν τι συμβαίνει και στηρίζουν όλο και περισσότερο τις κινητοποιήσεις των παιδιών τους. Και τα μεμονωμένα κρούσματα αυταρχισμού απομονώνονται όλο και περισσότερο».

«Κατευθύνσεις στη λογική του κεφαλαίου»
Ερωτώμενη για τις επιλογές της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, η κ. Αθανασοπούλου είναι σαφής: «Τα πάντα σχεδιάζονται με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δε φτιάχνουμε μορφωμένους ανθρώπους, αλλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Ήδη από καιρό ο ΟΟΣΑ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έχουν καθορίσει τι είδους γνώσεις πρέπει να πάρουν τα παιδιά μας. Και ασφαλώς τα μέτρα της τρόικας για την Ελλάδα δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον κανόνα αυτό».
Η κ. Αθανασοπούλου άνοιξε το πανό της στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η επιτροπή Ισότητας, προκαλώντας την έκρηξη του προεδρεύοντος βουλευτή, Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, ο οποίος μίλησε για «ψεύτικους ήρωες». Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων απομακρύνθηκε άμεσα από την αίθουσα της συνεδρίασης, κρατήθηκε για λίγη ώρα στο γραφείο του φρούραρχου της Βουλής και στη συνέχεια οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικού στην έξοδο του κτιρίου, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, με σκοπό η όλη διαδικασία να μη «μολύνεται» από τέτοιου είδους αναστατώσεις…
Μέσω του Δρόμου, η κ. Αθανασοπούλου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γονείς για τις μαζικές κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων το επόμενο Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Σχόλια

Exit mobile version