Αρχική κοινωνία Κινητοποιήσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Κινητοποιήσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Μια μέρα πριν από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε σειρά κινητοποιήσεων σε διάφορους δήμους της Αθήνας, όπου πλέον οι συγχωνεύσεις των σχολείων έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. 

Διαμαρτυρίες σε Νίκαια και Περιστέρι…
Την Τετάρτη 9/3 πραγματοποιήθηκε πορεία από το 28ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, στο Δημαρχείο, όπου 150 γονείς, μαθητές και καθηγητές απαίτησαν από το δήμαρχο να γίνει δημοτικό συμβούλιο για να αποφασιστεί εάν θα συγχωνευτεί τελικά το σχολείο τους. Το αίτημά τους έγινε δεκτό, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί ο δήμαρχος να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου.
Την ίδια μέρα στο Περιστέρι, η ΕΛΜΕ και η Ένωση Γονέων καλούσαν σε συγκέντρωση στον Άγιο Αντώνιο. Εκεί μαζεύτηκαν καθηγητές, γονείς αλλά και αρκετοί μαθητές των υπό συγχώνευση σχολείων, συνολικά 200 άτομα. Δυστυχώς, όμως, προέκυψαν διαφωνίες ως προς το αν θα γίνει και προς τα πού πορεία διαμαρτυρίας. Τελικά, η ΕΛΜΕ και το μεγαλύτερο τμήμα των συγκεντρωμένων πραγματοποίησε πορεία μέχρι το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να διαμαρτυρηθούν για τις προτεινόμενες συγχωνεύσεις. Η Ένωση Γονέων διαχώρισε τη θέση της και κατέληξε σε πορεία προς το Δημαρχείο. Ο προϊστάμενος του γραφείου, με τον οποίο συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, οι γονείς και οι μαθητές, δήλωσε ότι ως εκπρόσωπος της διοίκησης δεν διαφωνεί με τη συγχώνευση των σχολείων και τόνισε την αναγκαιότητά τους ως προς τη βιωσιμότητα των σχολείων. Στις διαμαρτυρίες των μαθητών σχετικά με το μεγάλο αριθμό παιδιών στις αίθουσες που θα προκύψει έδωσε ως απάντηση το 25 συν 10% (δηλαδή 28 μαθητές ανά τμήμα), σύμφωνα με τη δήλωση της υπουργού Παιδείας!
Την επόμενη βδομάδα θα γίνει συνάντηση με το Διευθυντή Εκπαίδευσης αλλά και τον δήμαρχο Περιστερίου. Την Πέμπτη 17/3 προγραμματίστηκε και Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Περιστερίου, ενός δήμου με 18 συνολικά συγχωνεύσεις σχολείων, από τις περισσότερες πανελλαδικά.

…Καισαριανή και Πειραιά
Την ίδια μέρα, στην Πλατεία Καισαριανής, συγκέντρωση πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καισαριανής, το 2ο Διαμέρισμα Αθήνας και εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής για το νέο μοντέλο καλλικρατικού σχολείου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Πειραιά αποφασίστηκε την επόμενη εβδομάδα κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Παράλληλα, αποφασίστηκε να κληθούν γονείς και καθηγητές σε κοινές συναντήσεις για να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις αλλά και να προταθούν ενδεχόμενες καταλήψεις σχολικών μονάδων. Επίσης, κάλεσαν σε κοινή σύσκεψη την Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά για τα 16 γυμνάσια και λύκεια που σχεδιάζεται να συγχωνευτούν.

Μ.Σ.

 

Σχόλια

Exit mobile version