Αρχική κοινωνία Κινητοποίηση κόντρα στην εγκατάλειψη του ΚΕΚ ΑΜΕΑ

Κινητοποίηση κόντρα στην εγκατάλειψη του ΚΕΚ ΑΜΕΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και των καθηγητών τους από το ΚΕΚ ΑΜΕΑ Αθηνών (οδός Γαλατσίου) πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «220 καταρτιζόμενοι της σχολής, ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες, είναι στο δρόμο, γιατί η σχολή τους φέτος δεν άνοιξε καθόλου. Οι 60 εργαζόμενοι της σχολής παραμένουν απλήρωτοι από πέρσι. Το υπουργείο δεν δίνει ούτε ένα ευρώ πίστωση για τη λειτουργία της σχολής. Ο πρωθυπουργός της χώρας μας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Για μια ακόμα φορά ανακοινώνει προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας των ΑΜΕΑ, δισεκατομμύρια στους επιχειρηματίες και η ανεργία στα ΑΜΕΑ να βαράει κόκκινο, κοντά στο 95%».
Ο υπουργός δεν δέχτηκε να τους συναντήσει και οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της οδού Σταδίου επί 1,5 ώρα, παρά την «διακριτική» παρουσία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, υποχρεώνοντας τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Κουτρουμάνη να δεχτεί την 5μελή αντιπροσωπεία τους. Ο αναπληρωτής υπουργός τους έδωσε υποσχέσεις ότι θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που θα δίνει λύση στο πρόβλημά τους.  Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές, οι γονείς τους και οι καθηγητές τους βρίσκονται σε κινητοποίηση από τα μέσα Σεπτέμβρη και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πραγματοποίηση των αιτημάτων τους. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας.
Δημοσθένης Πανουσάκης
Σχόλια

Exit mobile version