Αρχική διεθνή Κινητοποίηση για τη στάση της Ε.Ε.

Κινητοποίηση για τη στάση της Ε.Ε.

Η ομάδα «Παλαιστίνιοι για την Αξιοπρέπεια» πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη με αφορμή την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση του λαού και έχουν βάλει στο στόχαστρο τις αποικιοκρατικές συμφωνίες, όπως αυτές που συνοδεύουν τη Συνθήκη του Όσλο, για τις οποίες γράψαμε στο προηγούμενο φύλλο.

Αυτή την εβδομάδα η διαμαρτυρία στράφηκε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ρόλο της στην υποστήριξη της κατοχής, με καθιστική διαμαρτυρία που έκλεισε το γραφείο της Αστυνομικής Υποστήριξης της Ε.Ε. προς την Παλαιστινικακή Αρχή (EUPOL COPPS).
Το κείμενο της διαμαρτυρίας αναφέρει ότι αυτή είναι μια κινητοποίηση ενάντια στην αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ, με βάση την συμφωνία ACAA που απελευθερώνει το εμπόριο Ε.Ε.-Ισραήλ, ειδικά στο φαρμακευτικό τομέα. Επίσης, καταγγέλλει την παθητική στάση της Ε.Ε. στο θέμα των Παλαιστίνιων πολιτικών προσφύγων στις ισραηλινές φυλακές και ειδικά των κρατούμενων που βρίσκονται σε απεργία πείνας. Τονίζει ότι η Ε.Ε. αδιαφορεί για τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από το Ισραήλ και παραβλέπει τα δίκαια αιτήματα των Παλαιστίνιων, υποστηρίζοντας αντί για αυτά την Παλαιστινιακή Αρχή και την παλαιστινιακή αστυνομία, και αναφέρει:
«Όλες οι μορφές οικονομικής υποστήριξης της Παλαιστινιακής Αρχής δεν έχουν νόημα, καθώς ταυτόχρονα η Ε.Ε. προσφέρει πολιτική υποστήριξη χωρίς όρους στο κράτος του απαρτχάιντ. Είναι καιρός η Ε.Ε. να δηλώσει ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προσδιορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και θα υπερασπιστεί τους κανονισμούς της ίδιας της Ε.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή να δηλώσει καθαρά ότι υποστηρίζει τη βίαιη κατοχή, την αποικιοκρατία και το απαρτχάιντ … Με αυτή τη δήλωση, για άλλη μια φορά, ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην υιοθετήσει την παραπάνω εμπορική συμφωνία στην επόμενη συνεδρίαση τον Οκτώβριο».
Απαιτούν επίσης τα εξής:
Η Ε.Ε. να εκδώσει δήλωση που να απαιτεί από την κατοχική οντότητα να απελευθερώσει άμεσα του κρατούμενους που βρίσκονται σε απεργία πείνας και τους επτά κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στην περσινή ανταλλαγή κρατουμένων και έχουν συλληφθεί ξανά από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Να επανεξετάσει τη συμφωνία συνεργασίας με την κατοχική δύναμη.
Να διερευνήσει και να σταματήσει τις εργασίες όλων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που επωφελούνται από την κατοχή και την επέκταση των εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
«Εμείς οι Παλαιστίνιοι για την Αξιοπρέπεια», καταλήγει, «επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις αν η Ε.Ε. δεν απαντήσει στα αιτήματά μας γρήγορα και με σαφήνεια».
Πηγή: stop the wall

Σύλλογος Αλληλεγγύης
στον Παλαιστινιακό Λαό Ιντιφάντα
https://intifadagr.wordpress.com

 

Σχόλια

Exit mobile version